Bu haber kez okundu.

8 Askerin Şehit Edilmesiyle İlgili 4 Korucu Görevden Alındı
banner229
Siirt-Pervari karayolunda, 19 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen terör saldırısında 8 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak 4 korucunun görevden alındığı bildirildi.
Yol emniyeti için görevlendirilen unsurların geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 askerin şehit olduğu olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında görev yerine gitmedikleri tespit edilen 4 korucunun görevden alındığı ve saldırı ile alakalarının olup olmadığının araştırıldığı açıklandı.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Polis evindeki İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma’nın 2015 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 19 Ağustos tarihinde Siirt-Pervari karayolu Şirvan ilçesi yol ayrımında teröristlerce önceden yerleştirilen bombanın patladığı noktada nöbetçi korucuların önceden görev yerini terk ettiği tespit edildiği ve haklarında başlatılan soruşturma sonucu 4 korucunun görevden alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.
Korucuların görev yerini terk ettiği nedeniyle terör saldırısının gerçekleştiğini belirterek ”Haklarında soruşturma başlatılan korucular eğer görev yerinde olsalar da böyle bir saldırının gerçekleşmesi mümkün değildi.
Dolayısıyla bu kişilerin terörle bağlantısı var mı yok mu bu konu araştırılıyor. Ama koruculukla bağlarını kestik.” Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünde görev verildiği halde göreve gitmeyen korucular olduğunu belirten Tutulmaz şöyle devam etti: “7 köy korucusu göreve gitmediği gerekçesiyle görevine son verildi.
Görevin gerekliliğini taşımayan korucularla çalışmamız mümkün değil. Şirvan ilçesinde bir korucunun çocuğu terör örgütü dağ kadrosuna katıldığı daha sonradan yapılan çalışmalar sonucu tespit edildiği ve güvenlik güçlerine bildirilmediği gerekçesiyle görevden alındı.”
8 askerin şehit düştüğü olayla ilgili bilgi veren Siirt İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren teröristlerce gerçekleştirilen eylemde kullanılan patlayıcının önceden menfeze yerleştirildikten sonra sinyal bozucuların etki alanı dışına yol kenarından geçen derenin bulunduğu tarafa 100 metre uzatılmış ve başına sinyal algılayıcı takılmış ve suyun karşı kıyısında bulunan teröristin ateşlemesi sonucu patlamanın gerçekleştirildiği söyledi.
 Ayrıca görev yerini terk eden korucuların, görev yerlerinin de bulunması durumunda böyle bir terör eyleminin yaşanması mümkün olamayacağı belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.