Bu haber kez okundu.

41 Yıl Sonra Basın Kartına Kavuştu
banner229

Siirt Gazeteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Atilla Durak 41 yıl aradan sonra sarı basın kartı sahibi oldu.

Siirt´te Sonsöz Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı,Atilla Durak mesleğinin 41 yılında sarı basın kartı sahibi oldu. Durak geçmiş dönem basın kartı komisyon üyelerinin sudan bahanelerle ve taraflı tutum sergilemelerinden dolayı basın kartı alamadığını söyledi.

            Siirt´te mürettiptik  yaparak gazetecilik mesleğine başladığını ifade eden Durak, aynı yerde mürettip olarak çalışan arkadaşı ile ortak bir gazete çıkardıklarını belirtti. Durak  “ 10 yıldan fazla mürettiptik yaptıktan sonra, benimle birlikte mürettiptik yapan arkadaşımla  birlikte yokluklar içinde bugünkü “Siirt´te Son Söz”  gazetesini yayın hayatına soktuk. Mizanpaj, muhabirlik yaparak ayakta tutunduk. Gazetenin mutfağında piştik. Bugün gazetem 41 yaşına girdi. Bu süreç içinde sarı basın kartı için defalarca müracaat ettim. Basın Kartı Komisyonu sudan ve taraflı bahanelerle engel koydu.” Dedi

      Yeni Komisyona Teşekkürler

  Mart ayında  toplanan sarı basın kartı komisyonun müracaatını olumlu bulduğuna vurgu yapan Durak  “Başta Onursal Genel Başkanımız Nazmi  Bilgin ağabeyime, TGK Genel Başkanımız Sayın Nuri  Kolaylı, Mustafa Aslan ve Şevket Erzen´e duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim. Duyarlı ve vicdanlı komisyon üyeleri sayesinde 41 yıl sonra sarı basın kartı sahibi oldum” şekkinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.