Bu haber kez okundu.

4 KURUM ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
banner229
Siirt’te gençler arasında kan, organ ve doku bağışının önemi ve akılcı ilaç kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Siirt Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılay Derneği ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan, Kızılay Derneği Siirt Şubesi Yener Tanık ve TÜRGEV İl Temsilcisi Halil Seyidoğlu’nun katılımıyla ELİT Kafe’de imza töreni düzenlendi.
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İşbirliği protokolünün Siirt’teki dinamikleri harekete geçirme noktasında çok şeyler kazandıracağını düşündüğünü, projenin üniversitenin hem kurumlarla hem de STK’larla bundan sonra ortak çalışma yapmasına ışık tutacağına inandığını dile getirdi.
Siirt’in doku ve organ bağışıyla Türkiye geneli 69. sırada yer aldığını aktaran İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan ise, organ ve doku bağışının Türkiye genelinde öneminin yeni yeni anlaşılmaya başlandığını, proje kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik ilgiyi artırmayı amaçladıklarını aktardı.
Siirt’te yeterince kan bağışının yapılmadığını vurgulayan Kızılay Derneği Siirt Şube Başkanı Yener Tanık da, yapılan protokol ile ağırlık verilecek olan eğitim çalışmalarıyla bir nebzede olsa kan bağış oranını yükselterek, en azında başka illere muhtaç kalmadan yerelin potansiyeliyle kan ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını söyledi.
Tanık, projede bilinçlendirme ve teşvik edici eğitimler bulunduğunu, bu konuda üniversite yönetimince gerekli kolaylıkların sağlanması gibi konuların yer aldığını ifade etti.
Projenin diğer ortağı olan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Siirt İl Temsilcisi Halil Seyidoğlu, kapsayıcı çalışmaların yer aldığı proje ile hedef kitlenin tüm üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. 
Tören, İşbirliği protokolüne ilgili kurumların imza atmasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtProtokol4 KURUM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.