Bu haber kez okundu.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde Veysel Karani’de Kedilerin Evleri Oldu
banner229

Siirt’in Baykan İlçesine Bağlı Veysel Karani Beldesinde '4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Beldenin çeşitli noktalarına kediler için yapılan evler bırakıldı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Siirt İl Şube Müdürlüğü ,Veysel Karani İlçe Emniyet Amirliği,Siirt Hayvan Hakları Derneği (SİHAK) işbirliği ile yapılan çalışmada gönüllü hayvansever gençler tarafından yaptırılan Kedi evleri soğuk kış ayları öncesinde Veysel Karani İlçe Emniyet Amirliği bahçesine yerleştirilerek mama desteği sağlandı.

Yapılan çalışma sonrasında Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü  Nevzat Amcalar, Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Bu güne özel bir farkındalık oluşturmak için buradayız. Biz aslında her gün sokak hayvanlarının beslenmelerini takip ediyoruz. Bu hayvanlar bazen sahipsiz olarak tarif edilir ama aslında bunların bir sahibi var. Sahibi devletimiz.

Sokak hayvanlarımız için kanun da çıkarılmış durumda. Bunların iş ve işleyişlerini takip ediyoruz. Polis ve Jandarma HAYDİ ekipleriyle koordineli çalışıyoruz. Belediyeler de desteklerini esirgemiyorlar bizden. Bugün de gönüllü gençlerimizle beraber mama  ve kedi evi desteği  faaliyetini yaptık" dedi.

Amcalar, Veysel Karani İlçe Emniyet Amiri Ahmet Eker ve ekip arkadaşı Beytullah Saki'ye, tüm ekip arkadaşlarına ilçede Sokak Hayvanları için sağladıkları huzurlu ortam için teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.