Bu haber kez okundu.

3. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Eğitimi Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanlığı ile Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ortak olarak düzenlenen “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Eğitimi’nin” 3.’sü düzenlendi.

Eğitimin ilk günü Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinde çalışan 10 teknik personele, ikinci günü ise 12 üreticiye yönelik olarak gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Doğan Arslan tarafından Ziraat Fakültesi toplantı salonunda düzenlenen eğitimde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin ülkemizdeki durumu ve önemi ile ilgili bilgiler verildi.

 Tıbbi ve Aromatik bitkilerden çöven, biberiye, dağ çayı, kekik, ada çayı ve lavanta deneme ve dikim alanları gezilerek söz konusu bitkilerin yetiştirilmesi ile ilgili teknik bilgiler verildi.

Deneme çalışmalarında hasat edilerek kurutulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve bu bitkilerle ilgili laboratuvarlarda yapılan teknik gezi ile eğitim sonlandırılmıştır.

Bir sonraki eğitim Aralık 2019 tarihinde yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.