Bu haber kez okundu.

21 Mayıs Dünya Süt Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi
banner229

21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Siirt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Siirt Vilayet Hizmet Birliği Anaokuluna ve Tillo Ethem Sancak İlkokulunda süt dağıtıldı.

Besinsel açıdan ‘mükemmel gıda' olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor.

Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor.
21 Mayıs Dünya Süt günü etkinlikleri kapsamında Sağlık müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Emel Çelik, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tetik, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birim Sorumlusu Yasin ONAY, Müdürlüğümüzde görevli diyetisyenlerimiz ve sağlık personeliyle beraber Vilayet Hizmet Birliği Anaokuluna ve Tillo Ethem Sancak İlkokuluna gidildi.

Öğrenci ve öğretmenlerle yürüyüş yapılarak, öğrencilere süt dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.