Bu haber kez okundu.

2015 SODES PROJELERİ İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ
banner229
 2015 yılı Sosyal Destek Programı projeleri için valilik toplantı salonunda bir imza töreni düzenlendi.
 Bu yıl program kapsamında çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri tarafından önerilen 18 adet proje kabul edildi.

Toplantıda konuşan Vali Tutulmaz son günlerde ülkemizde ve bölgemizde meydana gelen olaylara değindi ve duyulan acıyı dile getirdi. Sodes projelerinin başlangıcı için bir araya geldiklerini belirten Tutulmaz “Yüreğimizi dağlayan bizi derinden etkileyen olaylarla karşı karşıyayız.  Son bir aydan beri bu böyle. Malum olduğu üzere, bir çözüm sürecinden geçildi. Bu süreçte devlet her türlü şefkati sonuna kadar gösterdi.
 Malum terör örgütü ve onun yandaşları ona destek verenler, onunla birlikte olanlar, ona hem gönülden, hem de fiili olarak destek verenler maalesef gerçek sebebidir. Barıştan bahsediliyor. Her gün barış yürüyüşleri yapmaya çalışılıyor, barış dillendiriliyor. Ancak barış sokaklara, hendek kazmakla, yollara patlayıcılar döşemekle ya da şehirleri silahlandırmakla olmuyor.” Dedi.

İki günden beri 30 vatan evladının ve tüm milletimizin yüreğine ateş düştüğünü belirten Vali Tutulmaz, şöyle dedi “Ne desek boş. İnsanın yaşama hakkını toplum olarak yeterince savunamıyorsak, insanlara daha fazla daha sağlıklı bir hayat için bir araya gelip haykıramıyorsak, bunların bir anlamı yok açıkçası. Ancak prosedür gereği bir şeyler yapmak zorundayız. Allah bu tür acıları bir daha göstermesin.”

Daha sonra SODES projeleri hakkında bilgi veren Vali Tutulmaz bu yıl 118 adet projenin başvurduğunu bunların valilik tarafından değerlendirilerek 39 a düşüldüğünü söyledi. Bu projelerin 18 nin kabul edildiğini 5 projenin de yedek olarak kabul gördüğünü bunların hepsini hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

18 projenin toplam tutarının 2.703.000 bin TL olduğunu belirten Vali Tutulmaz bunların 7 tanesinin kamu kurumları diğerlerinin ise sivil toplum kuruluşlarınca uygulanacağını belirtti.15 projenin merkezde üç projenin ise Kurtalan, Eruh ve Pervari ilçelerinde uygulanacağını belirten Vali Tutulmaz, huzur ve barışın gelmesini dileyerek şüpheli bir durum gören vatandaşların bunu 155 veya 156 ya bildirmesini ya da kamu görevlilerine haber vermesini istedi.

Toplantıda daha sonra projeler hakkında kısa bilgiler verildi ve protokoller imzalandı.

Projeler arasında eğitim sosyal içerme mesleki beceri kazandırma, kültür sanat ve spor projeleri de yer alıyor. Program kapsamında pazartesi günü projeleri uygulayacak olan kurum ve kuruluş yetkililerine ihale ve benzeri konularda eğitim verilecek.

Anahtar Kelimeler:
SodesSiirt2015
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.