Bu haber kez okundu.

200 Yetim Aile Piknikte Buluştu
banner229

Siirt'te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğinin düzenlendiği piknikte, yetimler bir araya geldi.

Marmara piknik alanında, kentteki 200 aile yetim dayanışma günü kapsamında toplandı.

İHH tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen piknikte, Siirt Gençlik ve Spor Kulübü gönüllü gençler tarafından piknik alanında kurulan Mobil Gençlik Merkeziyle de gençlere ve çocuklara yönelik boks, okçuluk, dart, mini golf, langırt, ve çocuk oyunları etkinlikleri yapıldı.

İHH Yetim Birimi Sorumlusu Recep Akkoyun yaptığı açıklamada, Siirt İHH olarak gelenekselleştirilen yetim dayanışma pikniğinde buluştuklarını söyledi.

Her yıl mayıs ayında yetim dayanışması adına piknik düzenlediklerini kaydeden Akkoyun, şöyle konuştu: "Aynı zamanda kahvaltı, ev ziyaretleriyle ve bizim ilgilendiğimiz yetim çocuklarla dayanışma ve bütünlüğümüzü sağlıyoruz. Kalplerini, yüzlerini bir nebze de olsa güldürüyoruz. Bu sene Gençlik Merkeziyle beraber hareket ettik. Mobil Gençlik Merkezi kuruldu, güzel bir ortam oldu.

Çocuklar eğleniyorlar. Bir nebzede olsa yetim çocuklarımızın yüzlerini güldürüyorsak, bizim için büyük bir mutluluktur. Ailelerle birlikte şu an 200 davetlimiz var. Bu şekilde bir bütünlük sağlamaya çalışıyoruz. Yetimlerin biraz yüzünün gülmesine vesile oluyorsak bizim için büyük bir mutluluktur.”

İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci ise İHH tarafından mart, nisan ve mayıs aylarının yetim ve dayanışma günleri olarak ilan edildiğini belirtti.

Daha önce yetim aileler ve çocuklarla değişik etkinliklerde bulunduklarını ifade eden Erdemci, "Amacımız yetimlerle kaynaşmaktır. Yetimlerimiz, toplumun her katmanının sahip olduğu imkanlara sahip değiller, biz bu imkanları onların ayağına getirmeye çalışıyoruz.

Bir diğer amacımız da yetim aileleri birbiriyle tanıştırmak ve kaynaştırmaktır. İlk etkinliğimizde onlar birbirlerine yabancıydılar ama daha sonraki etkinlikler sayesinde çok şükür herkes birbirini tanıyor ve seviyor. Birbirlerinin sevinçlerini paylaşıyorlar bu onların hayatlarını daha yaşanılır hale getiriyor." diye konuştu.

Daha sonra ailelere İHH tarafından yemek ikramı yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtIhhYetim AilePiknik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.