Bu haber kez okundu.

2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Atik Başkanlığında Yapıldı
banner229

Üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen, kamu kurum-kuruluşlarınca yürütülen ve planlanan yatırımların değerlendirildiği, 2018 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların İl Müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Vali Atik’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; ilde yürütülen yatırımlar ele alınarak, 2018 yılı içinde yapılacak yatırımlar ve projeler ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı.

Vali Atik, toplantının açılışında yaptığı değerlendirmede; ilimize tahsis edilen ödeneklerin hızlı, etkin ve rasyonel bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

Yatırımların fiziki gerçekleşmelerin düşük olduğunu belirten Vali Atik, “İl genelinde 2018 Nisan ayı itibariyle 257 proje üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Projelere ayrılan ödenek miktarı 532 Milyon 954 Bin TL olup, 138 Milyon 744 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin nakdi gerçekleşmeleri %26, fiziki gerçekleşmesi ise % 37 olmuştur. 257 projeden 41’i tamamlanmış, 106’sı devam etmekte, 23’ü ihale aşamasında ve 87 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamamıştır.” dedi.

Vali Atik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Siirt ziyaretinde, Tıp Fakültesinin kurulacağı müjdesi, kentte büyük bir memnuniyetle karşılandığını ifade ederek,  ilimizde Tıp Fakültesi’nin kurulacak olmasından dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milletvekillimize, Siirt Üniversitesi Rektörüne emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Atik, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.