Bu haber kez okundu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin  100. Yıl Dönümü Törenlerle  Kutlandı
banner229
 Siirt’ te 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlama etkinlikleri Garnizon komutanlığı şehitliğinde, Şehitler Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.      Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Siirt Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerif Demir “Bu vatanın evlatları o kadar kutsal o kadar önemli vazifeler görüyorlar ki, dünyadaki en güçlü ordulara karşı azim ve inançla koyarak, milletin kaderini değiştirmiş ve kurtuluş savaşının temelleri Çanakkale’de atılmıştır” dedi.
 Şehitlik Anıtı Şeref defterini imzalayan Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi, ”Aziz Şehitlerimiz; ölümün en kutsal olanını seçerek, mübarek kanlarınızla Şanlı Bayrağımıza rengini verdiniz. Bu sebepledir ki; Türk Milletiyle tek yürek olarak, kalbimizin en müstesna yerinde yaşıyorsunuz. Kutsal Vatanımızı, özgürlük ve bağımsızlığımızı size borçlu olduğumuzun bilinciyle sizleri ilelebet gönlümüzde yaşayacaksınız. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Ruhunuz şad olsun.” dedi.
Buradaki tören, saygı atışının ardından, İl Müftü vekili Abdullah Işık tarafından şehitler için duanın okunmasının ardından, tören, Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer davetlilerle birlikte şehitlerin mezarına karanfil bırakılması ve 3. Komando Tugay komutanlığı tarafından ikram edilen irmik helvası ile program sona erdi.
 İkinci tören Kültür Merkezinde yapıldı. Buradaki törende Çanakkale ile ilgili bir belgesel filmden sonra günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından Şiirler okundu. Gençlik Merkezi Müdürlüğü. Öğrencileri tarafından Çanakkale adlı şarkılar, koro halinde seslendirildi. Çanakkale ve Şehitlik temalı tiyatro gösterisi yapıldı.
Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü programı çerçevesinde ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Mustafa Tutulmaz tarafından verildi.
Tören, Çanakkale konulu resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi.
Törenlere Vali Mustafa Tutulmaz, 3.ncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, şehit ve gazi dernekleri ile diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 3'ncü Komando Tugay Komutanlığınca Şehit ve Gazi Ailelerinin Yakınlarına, Kışla Gazinosunda Öğle Yemeği Verildi.


Anahtar Kelimeler:
SiirtÇanakkale18 Mart
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.