Bu haber kez okundu.

15 Yaşındaki Musa Tekeş, Nehre Düşerek Can Verdi
banner229
Siirt merkeze bağlı Güneşli (Şemse) köyünde oturan 15 yaşındaki Musa Tekeş köye ait kayığı kullanırken dengesini kaybederek boğuldu.
Olay Cumartesi günü sabah 9.00 sıralarında merkeze bağlı Güneşli (Şemse) köy yakınında geçen nehirde köyün kayığını kullanırken dengesini kaybeden Musa Tekeş, boğularak can verdi.
  Olayı gören köylülerin AFAD ekiplerini aramasının ardından, AFAD arama kurtarma ekipleri tarafından yapılan aramada, küçük Musa’nı cesedi 1 kilometre ilerideki kayalıklarda buldu.
Küçük Musa’nı cesedi, 112 ekipleri tarafından Adli Tıp işlemleri için Siirt Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi.
Savcılık, boğulma olayı ile ilgili soruşturma başlattı.
AFAD SİİRT ŞUBE MÜDÜRÜ AKKOYUN, UYARDI
AFAD Şube Müdürü Cahit Akkoyun yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla piknik sezonunun başladığını, vatandaşların genellikle piknik yapmak için çay, nehir, dere gibi su kenarlarını tercih ettiğini belirterek, serinlemek amacıyla suya giren vatandaşların boğulma tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.
"İlimizde yapılan ve inşası devam eden barajlarla beraber geniş bir yüzölçümünün baraj gölü olacak" diyen Akkoyun, bu durumun yüzme isteğini artırarak, boğulma vakalarını artırabileceğini vurguladı. Akkoyun, açıklamada, "Özellikle Botan Nehri üzerinde bulunan barajlar nedeniyle ani su yükselmeleri yaşanabiliyor. Ailelerin küçük çocuklarını bu alanlardan uzak tutmaları lazım. Yüzme bilmeyen vatandaşların da suya girmesi tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.
Bu nedenle vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve riskli alanlarda yüzmek amacıyla suya girmekten kaçınmaları gerekiyor" dedi.
Akkoyun, tehlike anında AFAD İl Müdürlüğü'ne ait 122 numaralı telefonun aranması gerektiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAfadBoğulma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.