Bu haber kez okundu.

10 Yıldır Antalya YÖREX Fuarına Katılan Siirt Pazar'a Plaket Verildi
banner229

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile bu yıl 10.su düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı (Yörex), Antalya Anfaş fuar merkezinde açıldı.

Toplamda 81 ilden; 157 oda ve borsa, 17 kalkınma Ajansı, 60 kurum ve 600 firmanın katıldığı fuara, İlimizden 10 yıldır katılan Siirt Pazar yöresel ürünler , ilimizin başta coğrafi tescilli ürünleri olmak üzere yüzlerce yöresel ürünün tanıtımını yaptı.

İlimizden 10 yıldır Yörex Fuarına katılan Siirt Pazar yöresel ürünler Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Deniz’e vermiş olduğu katkılardan dolayı 10 yıl anısına Antalya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Tolgahan Alavant tarafından plaket verildi.

Bülent Deniz, Siirt’in yöresel ürünler açısından zengin bir kent olduğunu,bir çok yöresel ürünün coğrafi işaretli olduğunu ve bunlardan Pervari Balı, Siirt Battaniyesi,Perde Pilavı,Büryanı ve Siirt Fıstığınının coğrafi ürünler olduğunu ifade etti.

Bu yıl YÖREX’de Siirt’e özgü coğrafi işaretli ürünlerin yanı sıra birçok ürün sunduklarını, YÖREX’de ilgi gören stantlardan birinin de Siirt standının olduğunun altını çizen Bülent Deniz; ‘YÖREX’ de her yıl zengin kültürümüzü ve yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz.

10 yıldır katıldığımız ve bu yıl da yöresel ürünlerimizi tanıttığımız YÖREX'te vermiş olduğumuz katkılardan dolayı 10 yıl anısına Antalya Ticaret Borsası Genel Sekreteri Tolgahan Alavant tarafından plaketle ödüllendirildiklerini belirten Deniz, amacımız; Siirt'imizin zengin ürün çeşitlerini YÖREX sayesinde daha geniş kitlelere tanıtmaktır.’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf siirtli 4 yıl önce

Siirt icin kim ugrasip emek veriyorsa Allah razi olsun memleketimizi seviyoruz ve kalkinmasini istiyoruz

Avatar
Nureddin BULGAZ 4 yıl önce

Teprikler SİİRT PAZAR
10 yıldır siirt tın ürülerini Türkiyenin en büyük ilerinde İst.Ankara Adana,Kayseri,Konya,Samsun,Antalya da 56 çeşit ürününü başta fıstığı balı bitimi bitim sabununu kavun karpuz çekirdeği Kuru ekmeği otlu peyniri baharatları
siirt batsniyesi perde pilav tenceresi

Avatar
Mehmet Beşir onay 4 yıl önce

Siirtimize sundukları katkıdan dolayı teşekkür ederim ALLAH muvaffak etsin inşaAllah