Bu haber kez okundu.

Şirvan’da Devamsız Öğrenciler İçin Toplantı Yapıldı
banner229

Şirvan İlçemizde bütün eğitim-öğretim kademelerinde okuyan devamsız öğrencilerin okula devamlarının sağlanması ve devamsızlık oranlarının azaltılmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Kezer başkanlığında yapılan toplantıya, ilçe merkezindeki okul müdürleri katıldı.

Şirvan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış KEZER, devamsızlık oranlarının en çok köylerden gelen öğrencilerde ortaya çıktığını, bu boyutları ortaya koyarak birtakım çalışmalar yapmak gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının, öğrencilerin devamsızlık oranlarını yakın markaja aldığını belirten Kezer, devamsızlıkların engellenmesi, sisteme işlenmesi, öğrencilerin okula devamının sağlanması, devamsızlıkların boyutlarını, sebep ve sonuç ilişkisi, sürekli devamsızlık yapan öğrencilerin genel durumunu, okula uyum gibi konuları ele alacaklarını belirtti.

 Sürekli devamsızlık yapan öğrencilerin tekrar okula kazandırılması için en önemli çalışmanın aile ziyaretleri yapmak olduğuna değinen Kezer, hiçbir insanı kaybetme lüksünün olmadığını ifade etti.

 Özellikle bu konuda Şirvan İlçe Kaymakamı Sayın Memiş İnan’ın çok duyarlı olduğunu ve konuyu yakından takip ettiğini, okul müdürlerinin sürekli devamsızlık yapan öğrencilerin tespitini yaparak, gerek sisteme işlemesi gerekse okula devamının sağlanması yönünde daha aktif bir çalışma sergilemesi gerektiği dile getirildi.

Toplantı sonunda devamsız olan öğrenciler ile ilgili okulların geniş kapsamlı bir rapor hazırlamaları istendi.

Kezer, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Ziyaret Etti

Şirvan İlçemizde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını yerinde görmek, kurslar hakkında bilgiler almak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Kezer, Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz Ortaokulu’nu ziyaret etti. Burada İdareci,Öğretmen ve Öğrencilerle görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Yapılan ziyarette sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Kezer, kurslara katılım oranlarının memnuniyet verici olduğunu, kurslara düzenli katılarak devam eden öğrencilerin eksik kaldıkları noktaları tamamlayarak daha da başarılı olabileceklerini ifade etti.

Gerekli incelemeler ve denetimlerin ardından başarı dilekleriyle ziyaret tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.