Bu haber kez okundu.

Siirt’te “LGS Tercih Destek Noktası” Kuruldu
banner229

Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi ve Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Sınavla Öğrenci alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava (LGS) giren öğrencilere hem tercih danışmanlık hizmeti verilecek hem de Ortaöğretim kurumları tanıtılacak.

Millet Bahçesi ve Güres Caddesinde kurulan “LGS Tercih Destek Noktası”nda bulunan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler, 4-7 Temmuz her gün 16:00-20:00 saatleri arasında öğrencilere doğru tercih konusunda gerekli yönlendirme faaliyeti yapıyorlar.

Ülke genelinde 1 milyon, ilimizde ise 5 binden fazla öğrenciyi ilgilendiren Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tercih heyecanı 4 Temmuz'da başladı.

Siirt Valiliği ve Siirt Belediyesi de her zaman olduğu gibi bu önemli süreçte de öğrencileri yalnız bırakmıyor. Öğrencilerin doğru tercih vermelerine yardımcı olacak, kentin en işlek yerlerinde “LGS Tercih Danışma Noktası” kuruldu.

LGS tercih danışmanlık hizmetleri kapsamında rehber öğretmenler, öğrencilerin ve ailelerin kafalarında oluşan soru işaretlerini gidermek ve onların en doğru şekilde karar vermelerini sağlamak için yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilerek öğrencilerin aldıkları puan ve ilgi alanları değerlendirilerek doğru tercih yapmaları için ipuçları veriyor.

Öğrencilere ilimizdeki Ortaöğretim kurumları hakkında detaylı bilgiler verilerek uygun yönlendirme ve rehberlik hizmetleri sağlanıyor. “LGS Tercih Danışma Noktaları” ise 7 Temmuz Perşembe saat 20:00’a kadar hizmet vermeye devam edecek.

Tercih Destek Noktasına gelemeyen öğrenci ve veliler ise ilimizde bulunan herhangi bir ortaokula giderek gerekli gerekli rehberliği tercihlerin son bulduğu 20 Temmuz tarihine kadar alabilecek.

LGS tercihleri 20 Temmuzda son bulacak iken yerleştirme sonuçları ise 25 Temmuz 2022 tarihinde meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.