Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde 8 Yeni Bölüm Açıldı
banner229

Siirt Üniversitesinde mevcut bulunan 7 fakülte, 4 yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren 87 bölüme 8 yeni bölüm daha eklenerek mevcut bölüm sayısı 95’e yükseltildi.

Yenilikçi vizyonu ve eğitim anlayışı ile fark yaratmaya başlayan Siirt Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin yanı sıra bünyesinde açmış olduğu 8 yeni program ile Siirt’te yeni ufuklar açarak büyümeye devam ediyor.

Açılacak yeni fakülte ve 8 bölüm haricinde, Siirt Üniversitesi bünyesinde yer alan mevcut bölümler; Eğitim Fakültesi’ne bağlı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği,  Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği; Fen-Edebiyat Fakültesi’ne bağlı Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Tarih, Coğrafya; Mühendislik Mimarlık Fakültesi’ne bağlı Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği; Ziraat Fakültesi’ne bağlı Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Biyosistem Mühendisliği, Zootekni; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı İktisat, İşletme, Maliye İlahiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu’na bağlı Hemşirelik; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na bağlı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Antrenörlük; Yabancı Diller Yüksekokulu’na bağlı Mütercim Tercümanlık (İngilizce), Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na bağlı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Geleneksel El Sanatları, Muhasebe ve Vergi Hizmetleri, Sosyal Hizmetler Programı, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, İşletme Yönetimi, Yerel Yönetimler; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na bağlı Bilgisayar Programcılığı, Elektrik, Gıda Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine, Makine Resim ve Konstrüksiyon; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na bağlı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri; Eruh Meslek Yüksekokulu’na bağlı Sosyal Hizmetler Programı, Organik Tarım Programı, Çocuk Gelişimi; Kurtalan Meslek Yüksekokulu’na bağlı Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Maliye, Posta Hizmetleri, Finans Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret bölümleridir.

3 Yeni Ön Lisans, 5 Lisans Programı

Siirt Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, tümü Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylı bölümlere 2017-2018 yılı için öğrenci alınacaktır.

Açıklamaya göre Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde uzman arı teknikerleri yetiştirmek amacıyla Arıcılık bölümü, özel güvenlik personeli olarak çalışmak isteyenlerin akademik eğitim alarak donanımlı özel güvenlik personeli olabilmeleri için Özel Güvenlik ve Koruma bölümü açılmış bulunmaktadır.

Ormancılık ve Orman Ürünleri bölümünün ise kurulması kararlaştırılmış olup 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenci almayacaktır. İstihdam imkânı bulunan bu bölümlerde arıcılık, güvenlik ve ormancılık alanındaki güncel gelişmeler sürekli takip edilerek, yaşam boyu yararlanılacak bilgi ve deneyime sahip nitelikli teknikerler yetiştirilecektir.

5 Yeni Lisans Programı

Açılan Lisans programları arasında ise Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde Makine Mühendisliği, Mimarlık bölümü; Ziraat Fakültesi bünyesinde Tarım Ekonomisi, Tarımsal Biyoteknoloji ile Sağlık Yüksekokulu bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği bölümleri yer almaktadır.

Rektör Prof. Dr. Murat Erman: Yeni Açılan 8 bölüm ile Siirt Üniversitesi Bölüm Sayısı 95 oldu…

Konu ile ilgili açıklama yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat ERMAN; Siirt Üniversitesi bünyesinde tümü YÖK onaylı 8 yeni bölümün açıldığını belirterek açılan bölümlerin güncel, talep gören ve istihdam imkanı yüksek olan bölümler olduğunu vurguladı.

Açılan yeni bölümlerle birlikte, Siirt Üniversitesi’nde ön lisans ve lisans programları sayısının toplam 95’e ulaştığını ifade eden Rektör Erman; “Bu bölümleri açarken uluslararası yükseköğrenim ölçüt ve standartlarını, Siirt’in yapısını ve gelişim vizyonunu, halkımızın beklentilerini, Üniversiteyi bölgenin parlayan yıldızı yapma yolunda hayata geçirilebilecek toplumsal fayda odaklı çalışmaları da dikkate aldık ve tüm bu konuları titizlikle değerlendirdik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet saylık 6 yıl önce

okul öncesi yokmu

Avatar
mehmet saylık 6 yıl önce

peki okul öncesi bölümüde açılacak mı

Avatar
gizem 6 yıl önce

Okumak nasip olur işAllah

Avatar
gizem 6 yıl önce

Okumak nasip olur inşAllah

Avatar
Nuran yıldızyeli 5 yıl önce

Güzel sanatlar eğitim bölümü açılacak mi

Avatar
Nuran yıldızyeli 5 yıl önce

Güzel sanatlar eğitim bölümü açılacak mi

Avatar
Habibe 5 yıl önce

Lütfen Özel Eğitim bölümünü de acarsaniz iyi olacaktır. Dikkate alınmasını arz ediyorum.

Avatar
Şeyma 4 yıl önce

Ebelik bölümüne de ihtiyaç var bu şehirde çünkü il dışına gidemeyen kızlarda da var