Bu haber kez okundu.

Şehit Davut İlbaş İlkokulunda Bilişim Sınıfı Açıldı
banner229

Siirt Şehit Davut İlbaş İlkokulunda "Sende Bir Fidan Dik Sosyal Sorumluluk Projesi"nin katkılarıyla bilişim labaratuvarı oluşturuldu.

Bilişim Sınıfının açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, Şube Müdürleri Mithat Saraçoğlu, Abbas Balcı ve Tevfik Olgunoğlu katıldı.

Bilişim sınıfının kurulumu 81 ilden gönüllü arkadaşlarımızın katkılarıyla oldu diyen 'Sen de bir fidan dik' Siirt sorumlusu Muhammed Yusuf Özüş, “Burada okul öncesi öğretmeniyim. Bilgisayar sınıfının oluşmasında bizim için açıkçası bu bir hayaldi. Bu hayali öğretmen arkadaşlarımız ve okul müdürümüz önderliğinde ilerleyerek hallettik.” Dedi.

Sınıfın daha önce atıl durumda olduğunu belirten Özüş, “Sınıf daha önceden atıl bir durumdaydı ve bu sınıf kullanılmıyordu. Öğretmenlerimiz ve yardım eden arkadaşlarımızla birlikte sınıfı oluşturduk. Öğrencilerimiz kadar mutluyuz. Bugün açılışını gerçekleştirdik. Onlara armağan etmenin mutluluğuyla gerçekten bizler de onlar adına çok mutlu olduk. Hayırlı olsun onlara. Biz de onların mutluluğunu izlemeye devam edeceğiz ve çok daha kaliteli eğitim alacaklarına inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“81 ildeki gönüllülerden yardım aldık” “Bilişim sınıfını oluştururken 81 ilden gönüllü arkadaşlarımızın desteği oldu” açıklamasında bulunan Özüş, son olarak şunları söyledi: “Etkinlik kapmasında bazı arkadaşlarımız sandalye yolladı. Bazı öğretmen arkadaşlarımız ve okul müdürümüzle birlikte sınıfa girip bu sınıfı el birliğiyle oluşturduk. Tek amacımız eğitime destek verip bu öğrencilerimizin hayalini gerçekleştirmek.

Bu gün çok çok mutluyuz çünkü onların hayali bizim hayalimizdi onlar kadar biz de çok çok mutluyuz ve bugün okulumuza çok güzel bir bilgisayar sınıfı kazandırdık. Emek veren katkı sağlayan sen de bir fidan dik etkinliğindeki bütün arkadaşlarıma okul müdürüme ve bütün öğretmen arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı iletiyorum iyi ki varlar.“

“Kentte çok dezavantajlı bir bölgede bulunan okulumuzda çok eksikliklerimiz vardı” diyen okul müdürü Hayrettin İleri, "2016 yılında göreve başladığım okulumda çok dezavantajlı bir bölgedeydi çok eksikliklerimiz vardı. Biz bu okulda birer birer hayallerimizi gerçekleştirmeye başladık. Okul İngilizce sınıfı, hobi sınıfı, kütüphane ve en son da bu gün bilişim sınıfımıza kavuştuk.” Diye konuştu.

81 ilden gönüllüler Siirt'te kurulan bilişim sınıfı için bir oldu “Çocuklarımız hayallerini en güzel şekilde gerçekleştirmeye çalıştık.” İfadesini kullanan İleri, konuşmasını şu şekilde sürdüdü: “Buradaki çocukların çok değerli ve çok kıymetli olduğunu bilerek hizmet etmeye devam ettik. Bu sınıfları ve bu çalışmaları yapmasında “Sen de bir fidan dik” sosyal sorumluluk projesinin bize desteği çok fazla oldu. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadılar. Hep beraber bu çocuklar için en güzelini en doğrusunu yapmaya çalıştık.

Burada bulunan çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim almasını ülkesine vatanına faydalı çocuklar olarak yetişmesini sağlamaya çalıştık. Tabi burada sosyal sorumluluk projesinin, öğretmenlerimizin desteği çok fazla oldu. Bu gün de hep beraber bilişim sınıfımızı açmanın mutluluğu içerisindeyiz. İnşallah çok daha günler görecek bizim çocuklar diyoruz ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Açılışın ardından sınıfta öğrenciler ile sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, öğrencilere başarı dileklerini iletttikten sonra okulda uygulanan kitap okuma saatinde öğrenciler ile birlikte okul kütüphanesinde kitap okudu.

Okulda, ayrıca öğrencilerin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi için kitap okuma projesi başlatıldı. Projeye göre eğitim-öğretim yılı boyunca en çok kitabı okuyan öğrencilere bisiklet hediye edilecek.

İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip de Okuma Projesi'nin startını vererek tüm öğrencilere bol kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu.  

İl Müdürü Edip, okulda yürütülen iyi örnekler için okul yönetimine ve bilişim sınıfının açılmasında katkı sunanlara teşekkür ettikten sonra Şehit Davut İlbaş Ortaokulunu ziyaret etti.

Hentbol Turnuvasında İl Birincisi Oldular

İl Millî Eğitim Müdürü Deniz Edip Siirt'te düzenlenen okul sporları turnuvalarında Hentbol Kategorisinde il birincisi olan Şehit Davut İlbaş Ortaokulu takımını tebrik etti.

Başarıda emeği geçen öğretmen ve okul yönetimine de tebriklerini ileten Edip, ardından okulda görev yapan öğretmenler ile bir araya geldi. Öğretmenler ile bir müddet sohbet eden Edip, öğretmenlerin talep, sorun ve önerilerini dinleyerek okuldaki ziyaretini sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.