Bu haber kez okundu.

Okullarda Uyum Zili Çaldı
banner229

Yaz tatilinin bitmesiyle ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencileri okula uyum eğitimlerine başladı.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıf öğrencileri, Ortaöğretim kurumlarında hazırlık sınıfı ve 9´uncu sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okula Uyum Programı’ kapsamında bugün okula başladı. Böylece 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk ders zili de çalmış oldu.

Uyum programı kapsamında okula bir hafta erken başlayan öğrenciler, oryantasyon eğitimine tabii olacaklar.

2018-2019 eğitim öğretim yılı ise tüm sınıflar için 17 Eylül 2018 başlayacak ve birinci dönem 18 Ocak 2019 tarihinde karnelerin alınması ile birlikte sona erecek..

Okula uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilerin okul kaygılarını gidermek, onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamını, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim yılından bu yana uygulanıyor.

Son yıllarda 5. sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletilen uygulamaya geçen yıl 9. sınıf öğrencileri eklendi.

Okula ilk kez başlayan öğrenciler çok heyecanlıydı. Aralarında ailelerinden ayrıldıkları için ağlayanlar, hatta anne-babalarından ayrılamayanlar vardı. Öğrencilerin bazıları ise özledikleri arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtOKULİlk Ders Zili
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.