Bu haber kez okundu.

“KOD ADI 2023” PROJESİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI
banner229

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kod Adı 2023” projesi için kayıtlar başladı.

Türkiye’yi Bilişim Eğitim ve Savunma Sanayi alanında ileriye taşıyacak donanım ve yazılım eğitimleri ile tüketen değil üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla başlatılan “KOD Adı 2023” Projesi kapsamında, 12-15 yaş aralığındaki gençlere algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri verilecektir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç yaptığı açıklamada, ”Gençlik liderleri tarafından gerçekleştirilecek ilk grup eğitimlerin tamamlanmasının ardından tüm Türkiye’de seçilen en başarılı 100 gence bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecektir.

3 hafta sürecek kamp programı ardından başarılı gençlere sertifika verilecektir. Ayrıca TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu gençler tavsiye edilecektir. Kod Adı 2023 projesi kapsamındaki eğitimlerimiz İl Müdürlüğümüz bünyesindeki Gençlik Merkezinde başlatılacaktır.

Projede yer almak isteyen gençlerimizin başvuruyu http://kodadi2023.gsb.gov.tr/Basvuru/ adresinden online olarak yapmaları gerekir. Eğitimler 8 Mayıs -24 Haziran arasında Gençlik Merkezinde verilecektir.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.