Bu haber kez okundu.

Beşiktaş, Siirt İl Özel İdare Spora Kapılarını Açtı
banner229

 Bu yıl üçüncü futbol liginde ilimizi temsil edecek Siirt İl Özel İdarespor Kulübü Başkanı Hıfzullah Canpolat Beşiktaş Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi ile yaptığı görüşmenin çok olumlu geçtiğini ve bu güzide kulüple bir çok konuda yardımlaşma konusunda prensip anlaşmasına vardıklarını belirtti.

Beşiktaş Kulübünden çok sıcak bir ilgi gördüklerini ve prensipte anlaştıkları konuları  önümüzdeki hafta yapacakları görüşmeler neticesinde protokole bağlayacaklarını belirten Canpolat Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve diğer yöneticilerine teşekkür etti.

Kendisinin kamu görevinin de bulunduğunu  ve her iki görevi birden yürüttüğünü belirten  Canpolat “Şuandaki mevcut durumda nerede olduğumuzu yine sizlerle istişareli bir şekilde açıklamaya çalışacağım.

Kulübümüzün tarihçesine  baktığımızda 2017 yılında takımı kimsenin sahiplenmemesi nedeniyle o zamanın Valisi Mustafa Tutulmaz Sayın valime de buradan saygı ve selamlarımı iletiyorum, o dönemin milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'ın ısrarları neticesinde Kulübü İl Özel İdaresi olarak biz aldık.

Tabii bunun tüzel kişiliği var dernek kurduk ve bu spor Derneği’nin kulüp Başkanı olarak benim görev yapan hususunda bizlere ısrarcı oldular.Bizde bir ısrarlarını kırmadık ve kulübümüzü yine il  Özel İdaresi personelimizle müteşekkil bir yönetim kurulu kurduk.

Ondan sonraki süreçte malumunuz aradan 2 ay sonra  Mustafa Tutulmaz gittikten sonra Trabzonlu futbolun içinden gelen ve futbolu çok seven Ali Fuat Atik valimiz Siirt’e atandı.

Tabii ki bu atama kulübümüz açısından büyük bir avantaj oluşturdu. Sayın valim Ali Fuat Atik ile birlikte 2017/2018 sezonunda takımımızı kurduk.  2017-2018  futbol sezonunda malumunuz kendi 4’üncü sırada bitirdik, 2018/2019 Bal Ligi futbol sezonunda iyi bir takım kurduk yine  kendi grubumuz da bazı nedenlerden dolayı 3. Sırada bitirebildik Ama tabii bu arada tesisimizin 1. Etabını da bitirdik, ikinci etaba başlamış olduk.

2019-2020  futbol sezonunda şampiyon olmayı hedefleyen takım kurduk ve çok heyecanlı ve zevkli maçlar oynadık. Özellikle Mardin Başak sporla tatlı rekabetimiz vardı. Covid 19 nedeniyle  maçların ertelenmesi ve daha sonraki süreçte iptal edilmesi bizleri huzursuz ve tedirgin etti. İptal edilmesinin açıklandığı güne kadar çok ciddi bir mücadele verdik.

TFF ile temaslarımız da çalışmalarımız da  9 Kulüp ile birlikte 4 ay boyunca gece gündüz demeden kulüplerimizin hakkının verilmesi için çalıştık. Her türlü  gayreti gösterdik .Spor Bakanımızla da telekonferans toplantısı yaptık. Buna rağmen bizim isteğimiz kabul edilmedi. Malumunuz tahkim kuruluna gittik, tahkim kuruluda  da yine bizim taleplerimizi reddetti. Ama yine biz yılmadık burada bir hakkımız olduğunu düşündük ve  kulübün hakkının yenmemesi hususunda yine girişimlerimiz  yaptık.” Bu süreçte  Gençlik spor bakanımız, Prof.Dr. Yasin Aktay ve  Danıştay 10. Daire başkanı dünürüm Yılmaz  Akçil beyin çabaları gerçekten takdire şayandır. Bu vesile ile huzurlarınızda kendilerine  şehrim adına teşekkür ediyorum.

Bununla birlikte spor bakanımızın çok büyük çabaları oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanımızın çok büyük çabaları oldu ve  verilen çabalar neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da noktayı konmasıyla birlikte  sorunumuz  giderildi ve 3’ü lige de çıktık.

Burada da huzurlarınızda ilimiz adına dünya lideri Sayın cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz değerli basın mensupları takımınızın bugünkü durumuna baktığımızda  iyi biliyorsunuz  3. Lig profesyonel bir ligtir. Profesyonel olmamızda birlikte bazı sorumluluklarımızda arttı.”Dedi.

Beşiktaş Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi ile görüşmesine değinen Canpolat, “Ülkemizin köklü kulüplerinden Beşiktaş kulübümüzde isimleri şimdilik ben de mahfuz çok değerli ağabeylerim aracılığıyla geçen hafta Beşiktaş kulüp başkanı çok değerli abim Ahmet Nur Çebi ile çok sıcak bir ortamda bir görüşme gerçekleştirdim.

Yine Beşiktaş kulübünün futbol altyapı ve tüm branşlar spor okullarından sorumlu yönetim kurulu üyesi Murat Bey ile bir görüşme gerçekleştirdim. Daha sonra da Beşiktaş altyapı futbol akademisi sorumlusu birlikte Beşiktaş grubunun antrenman tesislerini gezdik.

Kulüp olarak altyapıyla ilgili de bazı çalışmalarımız bulunmaktadır.Kulüp olarak bizim önceliğimiz buradaki çocuk ve gençlerimizin elinden tutmak kötü niyetli kişilerin kucağına  oturtmamaktır.Sosyal proje sorumluluk bilinci ile buradaki çocuklarımıza da aynı zamanda sahip çıkmak istiyoruz. Bizim için nasıl  olmazsa olmazlarımız takıma altyapıdır. Güzel çalışmalar yaptık biz bunu Beşiktaş Kulübü ile görüşürken  dile getirdik.

Ortaklaşa bir iş yapalım dedik altyapıyla ilgili takımımızla ilgili Beşiktaş’ın Güneydoğu’daki ve hatta doğudaki köprü ayağı olmasını talep ettik, dertlerimizden bahsettik. Tabii en büyük avantajımız tesislerimizde gerçekten Beşiktaş kulübümüzle yapmış olduğumuz görüşmelerde  bunun ne kadar değerli ve önemli olduğunu daha fazla  gördük.

Sonuç olarak özetle şunu söylemek isterim ki Türkiye’nin en köklü kulübü olan Beşiktaş kulübümüzle 3. Ligde mücadele edecek kulübümüze futbolcular ve hocalar vermek altyapı çalışmalarına destek vermek ve Beşiktaş altyapısı için seçmeleri ilimizde gerçekleşmesini sağlamak ve Beşiktaş alt yapısında bulunan çocuk ve gençlerimizin tesislerimizde kampa gelerek buradaki çocuk ve gençlerimizi da kaynaşmalarını sağlamak  ve Beşiktaş’a takımının hava şartları uygun olması durumunda ve bu pandemi’den dolayı herhangi bir sıkıntı olmaması durumunda Ocak ayında Özel İdare spor kulübümüz ile Beşiktaş arasında özel maç oynanması hususunda prensipte anlaşma sağladık.

Detaylar üzerinde çalışmalarımız  devam etmektedir. Allah kısmet ederse Pazartesi günü Ahmet Erten Hoca ile birlikte detayları görüşüp son noktayı koymak  üzere yine İstanbul’a gideceğiz.  Gönül kapısını bizlere açan Beşiktaş grup başkanı değerli abim Ahmet Nur Çebi'ye  huzurlarınızda şehrim adına teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

Beşiktaşın destek olarak vereceği futbolcuların ardından takımdaki eksiklikleri belirleyeceklerini ve buna göre  transfer yapacaklarını belirten Canpolat  alt yapıdaki gençlerin yetişmeleri için başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurumlarla ortak çalışma yapacaklarını ve bir anlamda futbol akademisi kuracaklarını söyledi.

Canpolat, Vali Osman  Hacıbektaşoğlu'nunda takıma her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.

Siirt İl Özel İdarespor Kulübü Başkanı Hıfzullah Canpolat program sonunda basın mensuplarını, il özel idare tesislerinin tamamlanmak üzere olan ikinci etap yerlerini gezdirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.