Bu haber kez okundu.

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Özgür Aydın'a Sözlü Saldırı İddiası
banner229

Siirt Aile Hekimleri Derneği, iş başvurusu için usulsüz rapor talep eden avukat kızın babası tarafından sözlü ve fiili saldırıya maruz kaldığını ileri sürerek, yasal süreç başlatıldığını açıkladı. 

Siirt Aile Hekimleri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada; 27.08.2018 tarihinde Siirt Şehit Ebe Birgül Aktaş Aile Sağlığı Merkezi’nde bir hasta yakınının usulsüz rapor talebindeki ısrarı üzerine derneğimizin aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olan Dr. Özgür AYDIN fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmış ve aynı zamanda tehdit edilmiştir.

İlgili şahıs ikinci kez ASM’ye gelerek tehditlerine devam etmiştir. Tarafımızca beyaz kod verilmiş, 11 ıslak imzalı tutanak tutulmuş ve şahitlerle birlikte polis merkezinde ifade verilerek olay kamera görüntüleriyle birlikte savcılığa intikal ettirilmiştir.

Aynı zamanda ilgili durum EBYS aracılığıyla Siirt İl Sağlık Müdürlüğüne de aynı gün bildirilmiştir. İlgili kişiye, güzel bir üslupla ve medeni bir şekilde mevzuat defalarca anlatılmasına ve bir doktorun tıbbi kanaatine müdahale edilemeyeceği söylenmesine rağmen ilgili şahıs buna aldırış etmemiş, tehditlerine devam etmiş ve savcılıktan hiçbir şekilde korkmadığını belirtmiştir.

Siirt Aile Hekimleri Derneği ve AHEF olarak bu işin peşini asla bırakmayacağımızı, kimsenin hukuktan ve yasalardan üstün olamayacağını, anayasal bir hukuk devletinde yaşadığımızı, görevlerini en güzel şekilde yerine getiren sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların asla cezasız kalmayacağını, görev başındaki kamu personeline şiddet uygulayan şahsın gerekli cezayı alması için hukuk nezdinde ve yasalar çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağımızı, tüm sağlık çalışanlarını da “Sağlıkta Şiddete Hayır!” demek için birlik olmaya davet ettiğimizi saygılarımızla bildiririz.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.