Bu haber kez okundu.

Zivzik Narının İlk Hasadı Yapıldı
banner229

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Dişlipınar köyünde zivzik narının ilk hasadı Hasat Günü etkinliği ile yapıldı.

Hasat Günü etkinliğine, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Şirvan İlçe Müdürü Esad Keskin, Zivzik Narı Üreticileri Birliği Başkanı İzzettin Kurum, şube müdürleri, teknik elemanlar ve üreticiler katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Demirhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, zivzik narının Siirt için önemli bir ürün olduğunu söyledi.

Pervari'den başlayarak Botan Nehri boyunca bulunan güzel ama zorlu bir coğrafyada yetişen Zivzik narı üretiminin zorluğuna ve üreticilerin sorunlarına değinen Demirhan, şöyle konuştu: "Sulama amaçlı daha önce yapılan yatırımlardan bir kısmını atıl durumda bulduk. Bunları iyileştirmek ve yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Gelenekselleştirmeyi planladığımız Zivzik Narı Hasat Günü ile bereketli bir verim yılı olmasını temenni ediyorum."

Daha sonra ilk narların toplanmasıyla hasat başladı. Kentte 9 bin dekar alanda üretimi gerçekleştirilen nar üretiminde 12 bin 500 ton verim bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.