Bu haber kez okundu.

Yol Uygulamalarında Uyuşturucu Madde ve Kaçak Sigara  Ele Geçirildi
banner229

Siirt'te yapılan yol uygulamaları sırasında çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve kaçak sigara ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;Siirt Emniyet Müdürlüğünce son zamanlarda “Kaçakçılık ve Narkotik Suçların Önlenmesine” yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

  • 28.08.2017 günü Baykan ilçesinde, Bitlis ili yönünden Diyarbakır ili istikametine gitmekte olan şüpheli araçlar ve şahıslar üzerinde yapılan uygulama esnasında, durumundan şüphelenilerek durdurulan bir kamyonette yapılan incelemede, kasasında zula diye tabir edilen bir kızaklı sistemin olduğu tespit edilmiş ve bu zula içerisinde yapılan arama neticesinde; çeşitli markalarda 760 karton (7.600 paket) gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir.

  • 30.08.2017 günü Baykan ilçesinde yapılan uygulama esnasında, durumundan şüphelenilerek durdurulan otomobilde yapılan arama neticesinde; toplam dara ağırlığı 7,54 gr olan METAMFETAMİN isimli uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

Olayla ilgisi bulunan şahıslar hakkında işlem yapılarak serbest bırakılmıştır.

  • 2 şahsın ilimize yüklü miktarda uyuşturucu sevk edip, sokak satıcılarana dağıtacakları bilgisi alınması üzerine; Kurtalan-Batman karayolu üzerinde yol uygulamasına başlanılmış, Siirt-Diyarbakır arası yolcu taşımacılığı yapan minibüs durdurulmuş, minübüste yapılan kontrollerde bahse konu iki şahsın minübüs içerisinde olduğu görülmüş, şahısların yanlardında bulunan ayakakkabı kutusunun içerisine saklanmış 475 adet Extacy hap ve 900 gr ağırlığında olan Toz Esrar maddesi ele geçirilmiştir.

  • 24.08.2017 günü bir şahıs üzerinde 2.30 gram ağırlığında Toz Esrar maddesi ele geçirilmiştir.Şahsın alınan ifadesinde Esrar maddesini başka bir şahıstan aldığını beyan etmesi üzerine yapılan çalışmalar neticesinde bahse konu şahıs 30.08.2017 günü yakalanmış, şahıs üzerinde yapılan aramada satışa hazır,1 adet Toz esrar fişek bulunmuş, ayrıca şahsın bulunduğu yerde yapılan aramada ise 16 adet satışa hazır Toz Esrar fişek ele geçirilmiştir.

Olayla ilgisi bulunan şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

Kaçakçılık ve Narkotik suçlarına yönelik mücadelemiz aralıksız devam etmektedir, mücadelemizde bizlere yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımızın 155’i veya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze ait “(0484) 223 22 82 - 223 33 55” nolu telefonları aramaları büyük önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.