Bu haber kez okundu.

Veysel Karani Belediye Başkanı Murat Akgün, Beldeyi Baştan Sona Yeniledi
banner229

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Murat Akgün, başkanlık görevine seçildiği günden beri yaptığı çalışmalarla halkın takdirini topluyor.

Çiçeği burnunda başkan Murat Akgün, beldede girilmedik sokak, hizmet götürülmeyen mahalle bırakmadı. Yeni imar yolları, sahil yolu, Veysel Karani Türbesi etrafını baştan sona yenileme, parke, asfalt çalışmalarıyla beldeyi adeta şantiye alanına çeviren Akgün, beldeyi inanç turizm merkezi haline getirmek için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

On binlerce turistin Veysel Karani Türbesi için beldeyi ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Akgün, herkesin beldeden memnun ayrılması ve modern bir ilçe merkezi için hizmet etmeyi kendilerine bir borç olarak gördüklerini söyledi.

Belde deki çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Akgün, şöyle konuştu: "Hizmet binamızın inşaat kısmının yüzde 95’indeyiz şu an. Pencereler takıldı sadece şu an elektriği bağlanacak. İnşaallah bayramdan sonra hizmet binamız hazır hale gelecek. Modern bir hizmet binası olacak. Veysel Karaninin şu an ki şartlarında bi 15-20 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir hizmet binası olacak. Yarın öbür gün beldemiz büyür başka bir statüye kavuşursa ise o zamanın ihtiyacını karşılayacak bir hizmet binasını da yaparız.

Çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım doğru ama hizmetçisi olduğumuz yer Veysel Karani. Bütün islam aleminin akın akın uğradığı yerdir Veysel Karani ve ona hizmet etmek bizim için bir şeref. Biz bu şerefe nail olduysak ne mutlu bize.

Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayım Recep Tayyip Erdoğan, il başkanımız Ekrem Olğaç, Milletvekilimiz Osman Ören yani bunların da Veysel Karani'ye düşkünlüğü bir ayrıdır. Onun için biz gittiğimiz hiçbir yerden eli boş dönmedik. Alıp geldik, alıp geldik. Arkamızda siyasi desteğimiz de çok güçlü olunca biz Veysel Karani için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Biz gittiğimiz her yerde kendimizi izah edebilmiş isek almışızdır. Eğer alamıyorsak da ya gitmemişizdir ya da kendimizi izah edememişizdir."

"Devasa Bir Spor Kompleksi 1 Ay İçinde Bitecek"

Başkan Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü: "6 şantiyem şu an yerde. Devasa bir spor kompleksim var. Bitti gibi. Belediye hizmet binam var bitmiş gibi. Her mahallemde ayrı ayrı yol şantiyelerim var. Önümüzdeki bayramdan sonra Veysel Karani yeni bir mezarlık alanı kazandırıyoruz. Veysel Karaniye en büyük hizmetlerinden biri olan doğalgaz projemiz var. Eylülde biz doğalgaza başlayacağız. Her ev kömürden, odundan kurtulmuş olacak.

Dere ıslah projemiz var

Dere ıslah projemiz devreye girdiğinde Veysel Karani beldemize 5 km bir alanın tümüne sağlı-sollu bisiklet yolları, yürüyüş yolları oluşacak. Veysel Karaniyi biz yeniden inşa ediyoruz. Sadece 2022 yılında bazalt, tamburlu taş, kilit parke olmak üzere aşağı yukarı 75-78 bin metre kare yol döşedik.

2019’dan bu yana ise aşağı yukarı 330 bin metre kare yol döşedik. 3 yılda bu çok büyük bir rakam." Akgün, şöyle devam etti: "Bizim şöyle bir felsefemiz var; vatandaş işte ben Murat’ı sevmeyebilirim ya da ben ona oy vermiyorum da diyebilir ama çalışmadı dememek için her şeyi yapıyoruz. Bütün beldem bunun farkında, siyasi görüşü ne olursa olsun evet çalışan bir belediyemiz var diyor. Çalışan bir belediye başkanımız var. Bunu hepsi söylüyor.

Büyüklerimizden atalarımızdan devraldığımız Veysel Karaniye, taşların üstüne taş koyma çıtaları biraz daha yükseltmek. Ben daha farklı daha güzel bir Veysel Karani hedefliyorum. Büyüyen bir Veysel Karani. Her tarafı açılmış ve istihdamı olan bir Veysel Karani oluşturmak."

Başkan Akgün, desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Milletvekili Osman Ören, İl Başkanı Ekrem Olğaç, Baykan Kaymakamı Emin Bağlı ile belde halkına teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.