Bu haber kez okundu.

VALİ TUTULMAZ, İL MERKEZİNDEKİ OKULLARDA DENETİM VE İNCELEMELERDE BULUNDU
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Merkezindeki okullarda denetim ve incelemelerde bulundu.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Merkezinde bulunan, Şehit Osman Demir Ortaokulu, İhsan Süreyya Sırma İlkokulu ile Ebuvefa İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Okulların genel eğitim durumu ve yapılan eğitim ve öğretim çalışmaları ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve Okul Müdürlerinden bilgi olan Vali Tutulmaz,”Çocuklarımızın yarınlara güvenle hazırlanmaları, eğitim süreçlerini sağlıklı ve güven içerisinde tamamlamaları hepimizin ortak ve asli görevidir.”dedi.
Okullardaki sınıfları tek tek gezerek, öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Tutulmaz, öğrencilere çeşitli sorular sordu. Öğrencilere, Anne ve babalarına, selam söylemelerini istedi.
Ziyaret ettiği Okullarda, Okul müdürleri ve öğretmenlerle eğitim sorunlarını değerlendiren Vali Mustafa Tutulmaz, burada öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada:“Okul ziyaretlerinde yaptığım denetim ve incelemelerde özelikle eğitim alanında sorunların ve bir takım aksamaların olduğunu gözlemledim.
Burada bazı öğretmenlerimizin kılık kıyafet yönetmeliğine uymadıklarını tespit ettim. Gereğini de yasal zeminde değerlendireceğim. Öğretmenlerimiz toplumumuzun örnek insanlarıdır.
Burada tüm öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Yetiştirdiğiniz öğrencilere İnsan sevgisi, vatan sevgisi okul sevgisini mutlaka öğretmeniz gerekiyor. Ayrıca Öğrenci aileleri ve velilere yönelik aile ziyaretlerini mutlaka yapın. Tüm bunlar, görevden ziyade, vicdani bir sorumluluktur.”dedi.
Siirt’te eğitim alanında önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirten Vali Tutulmaz, Okullarımıza her yıl mevzuat dahilinde yüzde 8-10 arasında derslikler ilave edildiğini ve yeni yatırımların yapılmaya devem edildiğini sözlerine ekledi.
Daha sonra Ensar vakfı tarafından eğitime destek projesi kapsamında, Ebulvefa İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere eğitim meteryalleri dağıtım törenine katılan Vali Tutulmaz, Siirt Ensar Vakfı yetkililerine teşekkür ederek, bu tür eğitime yönelik desteklerin, diğer sivil toplum kuruluşlarından da beklediklerini söyledi.
Vali Tutulmaz, Ebuvefa İmam Hatip Ortaokulunda sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet ederek, kendilerine eğitim ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Okul gezileri sırasında Vali Tutulmaz’a İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ve diğer görevliler eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.