Bu haber kez okundu.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Siirt'te Anıldı
banner229

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80.yıl dönümü münasebetiyle, Siirt’te 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı düzenlendi.

Siirt'teki ilk tören, Vali Ali Fuat Atik, Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenasarı ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

HELİKOPTER KAZAZINDA ŞEHİT OLAN 17 MEHMETÇİK, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

Siirt'te Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde düzenlenen törenlerin ardından, 10 Kasım 2012 tarihinde elim Helikopter kazası sonucu şehit olan 17 Mehmetçik için İl Jandarma komutanlığı, ‘Dadaşlar Şehitliği’nde anma programı düzenlendi.

Aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu istiklal marşının okunmasının ardından, il Müftü Vekili Muhammed Özdemir’in aziz şehitlerimiz için dua okunmasının ardından, Dadaşlar Şehitliğinin gezilmesi ile devam etti.

Program, Mehmetçiklerin programa katılan misafirlere helva ikram edilmesi ile sona erdi.

Büyük Önder Atatürk’ü anma programının ikinci bölümü ise, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu. "Atatürk ve 10 Kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesince hazırlanan "Atatürk'ü Anma Gösterisi" sunuldu. Bu sırada salondakiler duygulu anlar yaşadı. Okulun korosu Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

Törenler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan "Atatürk Resimleri" sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Programa Vali Atik, Garnizon Komutan Vekili Albay Kenasarı ve Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın ile Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.