Bu haber kez okundu.

Trabzon’dan Siirt’te Kardeşlik Köprüsü
banner229

İçişleri Bakanlığı himayelerinde Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ tarafından yürütülen "Basın Mensupları Gönül Elçisi" projesi kapsamında Trabzon’dan Siirt'te gelen gazeteciler, Vali Ali Fuat Atik’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Siirt Gazeteciler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Atilla Durak ve dernek üyeleri de hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ali Fuat Atik, Güneydoğu ile Karadeniz arasında, Trabzon ile Siirt arasında da çok güzel bir kardeşlik bağının oluştuğunu, bu topraklarda bin yıldır birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe barış içinde yaşadıklarını ifade etti.

Vali Atik, bu tür projelerin ülkenin en doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar kardeşliği, dostluğu ve dayanışmayı pekiştirdiğini söyledi.

Trabzon’dan gelen gazeteciler adına konuşan Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi: “Tarih, kültür ve medeniyet kenti Siirt’in bölgenin huzur şehri olduğunu belirterek, Siirt’in manevi ve hoşgörü ikliminde birlik ve beraberliğimizi,  kardeşliğimizi, dayanışmamızı daha da güçlendireceğiz.  Trabzon -Siirt arasında kurulan gönül köprülerinin artarak devam edeceğine inanıyorum.  Sayın valimizin Gönül Köprüsü projesine sağladığı destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti adına Vali Atik’e ziyaret anısına plaket Cemiyeti’nin basılı eserlerinden takdim ederken, Proje koordinatörü Ahmet Külekçi’de Trabzonspor forması hediye etti.

Vali Atik’te ziyaret anısına proje koordinatörü Ahmet Külekçi’ye tiftik battaniyesine işlemeli şanlı Türk bayrağı hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’ı makamında ziyaret eden heyet, daha sonra ilimizin doğa, kültür ve tarihi mekanlarını gezerek, vatandaşlarla da bir araya geldi.

Heyetin Siirt ziyaret programına İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü M. Şükrü Uras, Siirt Gazeteciler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Atilla Durak ve dernek üyeleri katılarak destek verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.