Bu haber kez okundu.

Ticari Taksilerle İlgili Düzenleme Yapıldı Taksimetre Ücretleri Belirlendi
banner229

Şehir içi trafik güvenliğinin ve bütünlüğünün sağlanması amacıyla Taksi Durakları ve Ticari Taksilerle ilgili önemli düzenlemeler hayata geçirildi.

İlimizde T Ticari Taksi plakası ile hizmet eden ve yetersiz kalan 7 adet ticari taksicinin yetersiz kalması ve korsan taksiciliğin önüne geçebilmek için Belediyemiz tarafından yürütülen (T) Ticari Taksi uygulaması başlatılmış ve yapılan yerinde tespitlerle 136 kişinin ilimizde korsan taksicilik yaptığı tespit edilmiştir.

Belediyemize ait 140 (yüz kırk) adet Ticari Taksi Plakası 05 Ekim 2021 Salı günü saat 10:00’da 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45’nci maddesine göre açık teklif usulü ile satışa çıkarılmış ve 122 adet (T) ticari taksi plakası teklif gelmiş olup, 117 adet plaka bedelini Mali Hizmetler Müdürlüğüne yatırılmıştır.

(T) Ticari taksi plakası almaya hak kazanan 117 kişiden 58 kişinin araçları denetlenerek “Uygunluk Belgesi” düzenlenmiştir. Müdürlüğümüz tarafından incelenen 58 araçtan 38 araca “Ticari Taksi Taşıma İzin Belgesi Çalışma Ruhsatı” Verilmiştir.

Şoförler ve Otomobilciler Odası ile koordineli çalışılarak şehir içi ve taksimetre fiyatları Belediye Meclisince belirlenmiştir.

Taksi sayısı: 124 Düzenlenen uygunluk belgesi: 58 Taksi çalışma ruhsatı alan araç sayısı: 38

TAKSİMETRE ÜCRET TARİFESİ: Taksimetre açılış ücreti: 10,00 TL

Taksimetre km başı ücreti: 5,00 TL

Şehir içi ücret: 25,00 TL

SİİRT BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.