Bu haber kez okundu.

STSO BAŞKANI GÜVEN KUZU, 2014 – 2018 GAP EYLEM PLANINI DEĞERLENDİRDİ
banner229
 Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2014-2018 GAP eylem planını değerlendirdi.

Kuzu,”Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 8 Mart’ta Mardin’de açıkladığı 2014 – 2018 GAP Eylem planında yapılacak olan yaklaşık 27 milyar lira ‘ya yakın kamu yatırım harcamaları hem bölgemizde hem de ilimizde büyük heyecan yaratmıştır. GAP Eylem planının 5 ana başlığından biride ekonomik kalkınmanın hızlandırılmasıdır.

Yeni GAP Eylem planının çözüm süreciyle birlikte hayata geçirilmesi bölgede ciddi bir değişim ve dönüşüm sağlayacaktır. GAP Eylem Planı tarımsal üretimi artırmakla kalmayacak, istihdama dayalı sanayiyi de tetikleyecektir. Eylem planının diğer başlıkları sosyal gelişmenin güçlendirilmesi, şehirlerde yaşana bilirliğin arttırılması, altyapının geliştirilmesi ve kurumsal kapasitenin artırılmasını içermektedir.

Bölgede öğrencilere yönelik 8 bin 750 yurt kapasitesi, eğitime verilen önemin bir göstergesidir. Planda Kırsal kalkınmadan girişimcilik teşviklerine, eğitimden istihdama bölgede yarım kalmış tesislerin tamamlanmasına kadar 115 başlıkta toplanan GAP eylem planını içi dolu olarak değerlendiriyoruz.

Emeği geçen başta Sayın Kalkınma Bakanımıza, GAP İdaresi Başkanlığına ve bu planın hazırlanmasında emeği olanları kutluyorum. 2014 – 2018 GAP Eylem planının Ülkemize, Bölgemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtStsoGüven Kuzu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.