Bu haber kez okundu.

Siirt’te Yaz Kur’an Kursları Başladı
banner229

Siirt’te, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" temasıyla başlatılan yaz Kur'an kursları sayesinde camiler çocuk sesleriyle şenlendi.

Yaz Kur'an Kurslarının başlaması nedeniyle Abdülkerim Kuzu Kadir Camisi'nde program düzenlendi. İl Müftüsü Ahmet Altıok, 9 Ağustos'a kadar devam edecek kurslarda 25 bin sayıya ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

İl genelinde yaz Kur'an kurslarına 800 öğreticinin görev alacağını belirten Altıok, şunları söyledi:"Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu yıl, 'Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun' temasıyla başlatılan yaz kursları bugün başladı. Çocuklar, cenabı Allah'ın bizlere en güzel ve en büyük emanetidir.

2 aylık zaman diliminde çocuklarımıza inşallah yüce rabbimizi, Peygamber Efendimizi, Kur'an-ı Kerim'i, ashabı kiramı, İslam büklerimizi, şanlı ecdadımızı ve ülkemizin değerini, anne babaya hürmeti, küçüklere sevgiyi yani İslam ahlakını en güzel şekilde öğreteceğiz.

Dini ibadetlerin sorumluluklarını pratik anlamda da göstermek suretiyle inşallah en verimli en bereketli bir şekilde zamanın içerisini doldurmaya gayret edeceğiz.

Elimizden geldiği kadar sizleri hayata hazırlamaya gayret edeceğiz. O yüzden sizler de inşallah camilere devam edeceksiniz. Başta bütün öğrencilerimize, hocalarımıza, kurslarına katılan çocuklarımıza başarılar diliyorum."

Programa Müftü Yardımcıları Muhammed Özdemir ve Mehmet Şirin Ayral, Kur’an kursu öğretmenleri, imam hatipler ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.