Bu haber kez okundu.

Siirt’te Terörden Temizlenen Çemikari Yaylası'nda Bal Hasadı Yapıldı
banner229

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerden temizlenen Yazlıca (Herekol) Dağı eteklerindeki 2 bin 47 rakımlı Çemikari Yaylasında sepet karakovan balı hasadı yapıldı.
Bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen başarılı operasyonlar sonucu bölgede tesis edilen huzur ve güven ortamında Siirt’in Pervari ilçesine bağlı 2047 rakımlı Çemikari yaylasında sepet kara kovan balı için hasat töreni yapıldı.
Çemikari Yaylasında yapılan bal sağım töreninde konuşan Vali Kızılkaya, terörle kararlı mücadele sonucu bölgenin huzura kavuştuğunu, huzur ve güvenle birlikte bölgede tarım ve hayvancılık üretiminin arttığına dikkat çekti.
2023 yılı bal hasadının bereketli olması temennisinde bulunan Vali Kızılkaya, Terörle mücadelede elde edilen başarıların ardından huzura kavuşan bölgede bal üreticilerimiz gönül rahatlığı ile doğal yöntemlerle organik bal ürettiklerini ifade ederek, Siirt ilimiz 180 bin adet arı kovanı ile Türkiye’de dokuzuncu,  55 bin adet geleneksel sepet kovan tipi ile Türkiye’de ikinci ayrıca 2 bin 497 ton bal üretimi ile de Türkiye’de 7. Sırada yer aldığını belitti.
Vali Kızılkaya, Bal hasad töreninin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. 
Törende daha sonra özel arıca kıyafetlerini giyen Vali Kızılkaya, ilk sağımı yaptı.
Düzenlenen program, katılımcılara bal ikramı ile sona erdi.
Programa; Siirt Ak Parti Milletvekilli Mervan Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram, İl Tarım Müdürü Ergün Demirhan, Pervari Bal Kooperatifi Başkanı Orhan Korkusuz, bal üreticileri, birlik başkanları, arıcılar ve vatandaşlar katıldı.

#










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.