Bu haber kez okundu.

Siirt’te ‘’Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı’’  Yapan Şahıs Tutuklandı
banner229

Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince ‘’Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı’’ yapan şahıs silahlarla birlikte yakalanarak tutuklandı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada;Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince ‘’Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı’’ yapan şahıslara yönelik planlı ve titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde, Kurtalan ilçe merkezinde ikamet ettiği tespit edilen (Y.E) isimli şüphelinin Batman ilinden Siirt iline, satmak amacı ile ruhsatsız tabanca getireceği bilgisi alınmıştır. 
    Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 19 Mayıs 2023 Cuma günü Kurtalan İlçesi Gözpınar karayolunda icra edilen operasyonda (Y.E) isimli şüpheli 42 XXX XX plakalı araç ile durdurularak adli arama kararına istinaden Bomba Tespit Köpeği (Haydut) ile yapılan kontrolde;   
•    (3) Adet 7.65 mm Çapında Ruhsatsız Tabanca 
•    (3) Adet Şarjör
•    (15) Adet 7.65 mm Çapında Tabanca Fişeği  ele geçiirlmiştir.
    “6136/12 Sayılı Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı” suçundan  gözaltına alınan (Y.E) isimli şüpheli şahıs adli işlemleri tamamlanmasına müteakip, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak, Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim  edilmiştir.
    Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.     
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.