Bu haber kez okundu.

Siirt'te Şehit Polis Memuru Yamaner, İçin Mevlit Okutuldu
banner229
Siirt'te geçen hafta hücre evlerine düzenlenen operasyonda şehit olan polis memuru Yalçın Yamaner için okutulan mevlit programına çok sayıda vatandaş katıldı.
Siirt İl Müftülüğünce Ensar Camii'nde yatsı namazından sonra okutulan mevlit ve hatim duası programına, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, Müftülük Personel Şube Müdürü Zeki Dildirim, şehit Polis Memuru Yalçın Yamaner'in mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mevlit öncesi Peygamber Efendimiz ve sahabelerin yaşantısından kısa kesitler anlatan Ensar Camii görevlisi Ramazan Toprak, polis memuru Yalçın Yamaner'in ulvi bir mertebe olan şehadete ulaştığını, Kur'an-ı Kerim'de yüce Allah'ın, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz bilmezsiniz' diye buyurduğunu ifade etti. Toprak, "Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum" dedi.
Ensar Camii imam hatibi İsa Utlu tarafından Kur'an-ı kerim okunmasının ardından program, Siirt'teki kuran kursu öğrencileri ve vatandaşlar tarafından daha önce okunan 27 hatim duasının yapılmasıyla sona erdi.
İl Emniyet Müdürü Özkan mevlit çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, mevlidin vatandaşlar tarafından organize dildiğini söyledi.
Vatandaşların kendilerine gidip şehidin mevlidini kendilerine bırakılmasını istediklerini ve kendileri tarafından organize edildiğini belirten Özkan şöyle konuştu: ''Bizde onları kırmadık her konuda olduğu gibi Siirt’in insanı şehidine sahip olmasını da bildi. Allah razı olsun kendilerinden bu vesileyle bu etkinliğe katılan arkadaşlara, misafirlerimize ve Siirtlilere teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bu duruşlarını inşallah devam ettirsinler hep birlikte Siirt’e sahip çıkalım. Şehit olan yalçın kardeşimize ve tüm şehitlerimizin hepsine baş sağlığı diliyoruz, rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun, sevenlerine yakınlarına, evlatlarına, eşlerine Allahtan gani gani sabır diliyoruz, inşallah son bulsun Allah'tan bu musibetten ülkemizi kurtarsın.''Dedi.
Yamaner, 15 Ocak'ta Siirt'in Ulus Mahallesindeki operasyonda teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit edilmişti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.