Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE KARDEŞLİK RÜZGÂRI ESTİ
banner229

Siirt’te "Anadolu'da Kardeşlik Köprüleri Kuruyoruz" projesi çerçevesinde konser ve folklor gösterisi gerçekleştirildi.
Trabzon Turizm ve Girişimci Kadınlar Derneği tarafından organize edilen ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce desteklenen “Anadolu’da Kardeşlik Köprüleri Kuruyoruz” projesi kapsamında konser ve folklor gösterileri düzenlendi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Siirt Belediye Başkan Danışmanı M. Şefik Erden, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Ümit Pala, Aile Destek Merkezleri Koordinatörü Nurten Temiz, Trabzon Kadın Girişimciler Derneği ve İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.
Siirt Valiliği Aile Destek Merkezleri ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali eşi Güney Hacıbektaşoğlu, bu tür sosyal ve kültürel etkinlerin Anadolu’da kardeşlik köprülerini daha da güçlendirdiğine işaret ederek, etkinliği düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Trabzon Kadın Girişimciler Derneği ve İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan da Anadolu’daki iller arasında kurulan kardeşlik köprüleri projesinin finalini Siirt’te yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, Trabzon Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi ve yerel sanatçı Ceren Ece Öksüz, gözde parçası olan ‘Haymano’nun da yer aldığı çok sayıda Karadeniz türküsü ve kürtçe türkü seslendirdi. Salonu dolduran katılımcılar seslendirilen şarkılara eşlik etti.
Trabzon Halk oyunları ekibi folklor gösterisi ile program sona erdi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.