Bu haber kez okundu.

Siirt'te Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Anıldı!
banner229

İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy vefat yıl dönümünde düzenlenen bir programla anıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 20-27 Aralık Mehmed Akif Ersoy’u anma haftası münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programda Milli Şairin hayatından kesitler sunan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Talip Çukurlu “Mehmed Akif’i Anlamak” konulu konuşmada Milli Şairin hayatını ve çektiği zorlukları anlattı. Doç. Dr. Çukurlu özellikle 1967 yılında bir kamyon kasasında ölü bulunan Milli Şairin oğlunun dramına da vurgu yaptı.

İmam Hatip okullarından öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’dan seçme şiirleri yorumladılar. Program sonunda ise Din Öğretimi Şube Müdürlüğü tarafından imam hatip ortaokul ve liseleri öğrencileri arasında yapılan mesleki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu tarafından verildi.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, "İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Aziz Milletimizin bağımsızlık mücadelesi verdiği bir dönemde İstiklal Marşı ile Milli birlik ve beraberlik idealini, vatan sevgisini ve zafere olan inancını en veciz biçimde orta koyarak, Milli Mücadele'nin manevi cephesini kuvvetlendirmiştir."

Programa Vali Kızılkaya’nın eşi Nurten Kızılkaya ve il protokolü ile öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.