Bu haber kez okundu.

Siirt Merkezli 6 İlde Paralel Yapı Operasyonu
banner229
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 6 ilde emniyette paralel yapı iddialarına ilişkin operasyon düzenlendi.
Emniyette 'paralel yapı iddialarına ilişkin Siirt merkezli 6 ilde operasyon başlatıldı. Alınan bilgiye göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında'' 12 polis hakkında gözaltı kararı alındı. Savcılığın talimatının ardından Siirt, İzmir, Mersin, Balıkesir, Elazığ ve Sakarya'da operasyon başlatıldı.
Hakkında gözaltı kararı bulunan 12 polis arasında rütbelilerin de bulunduğu öğrenildi. Soruşturmada, şüphelilerin, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, suç uydurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme ve resmi belgede sahtecilik" yaptığı iddia ediliyor.

GÖZALTINA ALINAN ŞAHISLAR

Siirt İl Merkezinde;                 
1 Emniyet Amiri 
1 Kom.Yardımcısı
4 Polis Memuru 
 Sakarya İl Merkezinde
1 Polis Memuru 
Balıkesir İli Erdek İlçesinde
1 Komiser Yardımcısı
Elazığ İli Kovancılar İlçesinde
1 Komiser Yardımcısı
Mersin İl Merkezinde
1 Eski Emniyet Müdürü 

 İzmir İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli 1 Başkomiser  ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 1 Polis Memurunun yakalama çalışmaları devam etmektedir. ​

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terör şubesi ekipleri tarafından 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan ve daha önce yasadışı dinleme suçundan meslekten ihraç edilen eski emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 12 polis kimlikleri belli oldu. Siirt, Sakarya, Balıkesir, Elazığ, Mersin ve İzmir illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan polis memurlarının isimleri şöyle;

Emniyet Amiri Oğuz ERGÜN

Komiser Yardımcısı Mehmet İNEÇ

Polis Memuru Şevket BAŞ

Polis Memuru Osman İNCE

Polis Memuru Muharrem Hamdi KARAHAN

Polis Memuru Abdulkadir DOĞAN

Polis Memuru İsmail DÜNDAR

Polis Memuru Adem TÜRKER 

Komiser Yardımcısı Ahmet KÖSEMEN

Başkomiser Kerim ÇALIŞ

Komiser YArdımcısı Mehmet Kayapinar

Daha önce yasadışı dinleme suçundan meslekten ihraç edilmiş be İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bir Akdeniz şehrinde bulunan bir polis’in tüm ülkeyi dinlediğini söylediği eski emniyet müdürü Ali İhsan KAYA gözaltına alınanların arasında yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.