Bu haber kez okundu.

Siirt Kırsalında Yerli ve Milli Asfalt Hamlesi: Vali Kızılkaya ‘550 Kilometrelik Yol Hedefimize Emin Adımlarla Yürüyoruz
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Eruh ilçesine bağlı Erenkaya-Dağdöşü grup köy yolunda başlatılan Bitümlü Sıcak Asfalt (BSK) çalışmalarını yerinde inceledi.

Toplam 12 kilometrelik güzergâhta yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Vali Kızılkaya, yetkililerden kapsamlı bilgi aldı. Siirt İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalarla birlikte, 12 köyün Eruh ilçe merkezine ulaşımını sağlayan bu stratejik hat yenileniyor.

12 Köyü Birbirine Bağlayan Hayati Yol

Erenkaya’dan başlayan yol; Ballıkavak, Gülburnu, Özlüpelit ve Dağdöşü köylerinin yanı sıra, Dağdöşü, Dönerdöver, Dadaklı, Tünekpınar, Dikboğaz, Bingöl, Gönüldalı ve Mışar bölgelerinden geçerek Eruh merkezle bağlantı sağlıyor. Bu önemli ulaşım hattı, bölge halkının daha güvenli, konforlu ve modern bir ulaşım ağına kavuşmasını sağlayacak.

Yerli ve Milli Üretimle Büyük Tasarruf

Asfaltlama çalışmaları; İl Özel İdaresi’ne ait Asfalt Plenti ve Taş Kırma Tesisi’nde üretilen malzemelerle ve idareye bağlı iş makineleri ile personel eliyle yürütülüyor. Yerli ve milli mühendislikle kurulan bu tesislerde üretilen sıcak asfalt, bugün Eruh’un köy yollarıyla buluştu.

Vali Kızılkaya yaptığı açıklamada, “Yıl sonuna kadar kırsalda 100 km sıcak asfalt, 450 km yol bakım-onarım olmak üzere toplam 550 kilometre yol yapmayı planlıyoruz.
Hedefimiz bu rakamı aşmak. Bu çalışmalar ihale yöntemiyle yapılsaydı maliyet dört kat artardı. İl Özel İdaremizin imkânlarıyla daha uygun maliyetle, hızlı, etkin ve verimli hizmet üretiyoruz,” dedi.

Hedef: Kırsalda Yaşam Kalitesini Artırmak

Vali Kızılkaya, bu tür projelerin kırsalda yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini artırmak adına büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Daha modern ve konforlu bir ulaşım altyapısı için canla başla çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılkaya’ya Eruh Belediye Başkanı Cehver Çiftçi, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Seydi Salman, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat, Eruh Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Recep Teğin ve köy muhtarları eşlik etti.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.