Bu haber kez okundu.

Siirt Kırmızıya Doğru İlerliyor, Başhekim Vural, "Halkımızı Aşı Olmaya Davet Ediyoruz"
banner229

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) güncel vaka sayılarını açıkladı. Siirt Covid 19 pandemisinde en yüksek illerin yer aldığı illeri gösteren kırmızı bölgeye doğru hızla ilerliyor.Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Selahattin Vural,"Aşı sırası gelen herkes lütfen olsun".

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından açıklanan 3-9 Nisan tarihleri haftası verilerinde vaka sayısı yüzbinde 73.70 oldu.Bu veri ile ilimizde görülen vaka sayısı günlük 35'e ulaştı.

Vaka sayısının yüzbin baz alınarak yapılan hesaplamalarda 100 ve üstü çıkan iller en yüksek riskli iller olarak kırmızı kategoride gösteriliyor.

Verilerin açıklandığı Şubat ayında ilk haftada vaka sayısı % 2.11 olarak ifade edilmişti.Bu rakamlar yaklaşık iki ay içerisinde 35 katlık bir artışla % 73.70 e ulaşmış oldu.

Ocak ayında başlayan Covid-19 aşılamaları  ülke genelinde devam ediyor.  Ancak ilimizde sırası geldiği halde aşı olmayanların oranı oldukça yüksek.

Ülke genelinde sırası geldiği halde aşı olmayanların oranı %25 te kalırken bu oran ilimizde % 60’lara varıyor. Ülke genelinde aşı yaptıranların oranı % 75 i bulurken bu oran ilimizde %40’larda kaldı.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Selahattin Vural, vatandaşları, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Selahattin Vural, rehavet uyarısında bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Aşı sırası gelen herkes lütfen olsun. Aşı vurulanların hastalığa yakalanma oranının bariz düştüğünü görüyoruz. Hastanemiz tanı, tedavi ve aşılama konusunda herkesin yanında. Bizlere yardımcı olunması ve kurallara uyulması gerekiyor. Duyarlılık sayesinde tekrar vaka sayımız azalacaktır."

Vural, Vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyorum. Yakın temastan uzak durulması gerektiğini de ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.