Bu haber kez okundu.

SİİRT İLİM YAYMA CEMİYETİ'NDEN  101. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ ETKİNLİĞİ
banner229
2016 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı” kapsamında, gençlerin topluma karşı sosyal sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerine yardımcı olunması amacıyla Siirt'ten Çanakkale'ye gidip şahadet şerbetini içen 41 Şehidimiz ve Çanakkale Şehitleri anısına "101. yılında Çanakkale Zaferi" konulu konferans Seyyid Ahmed Bedevi Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu konferans salonunda düzenlendi. Programa İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şube Başkanı Ercan Aslan, öğretim görevlileri, öğretmenler, Şube Yönetimi, Misafirler ve Yurt öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Sunuculuğunu yurt öğrencilerinden Yaşar Çolak’ın yaptığı programda; Kur’an-ı Kerim tilavetini yine yurt öğrencilerinden M.Sefa Saylık, Mehmet Akif Ersoy’un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri ise Ali Bayındır okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Şerif Demir etkileyici ve akıcı bir üslupla katılımcılara hitap etti.
Demir Konuşmasında; Çanakkale'nin haç ile hilalin çarpıştığı ve hilalin gelecekteki başarılarına, zaferlerine işaret eden önemli bir müjde noktası olduğuna çeken Demir, Çanakkale'de yaşanan bazı kahramanlıkları da çağrıcı noktalarıyla anlattı. Seyit Onbaşı'nın kahramanlıklarına değinen Demir, "Seyit Onbaşı tek başına imanın zaferini yansıtarak o top mermisini sadece Ocean gemisine atmadı. Seyit Onbaşı, o bombayı haçın kalbine attı, o zalimlerin yüreğine attı. O top, bizi geleceğe taşıyan en önemli zafer, en önemli işaret olarak tarihlere geçti" diye konuştu. Çanakkale Zaferinden almamız gereken derslerin olduğunu ve millet olarak gençlerimize milli şuur ve manevi duyguları aşılamamız gerektiğini vurguladı.
Duygulu anların yaşandığı program, Yurt öğrencilerimizin Çanakkale Şehitleri için okudukları hatm-i şeriflerin duasını yurt öğrencilerimizden Taha Eren yaptı. Program katılımcılara sunulan tatlı ikramından sonra sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.