Bu haber kez okundu.

SİİRT FISTIĞI DAL GÜVESİ FEROMON TUZAK DAĞITIMI BAŞLANDI
banner229
Tillo İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde üreticilerden gelen talep doğrultusunda Siirt Fıstığı Dal Güvesi zararlısı için feromon tuzak dağıtımı yapılmaya başlandı.
Feromon tuzak talebinde bulunan vatandaşların Tillo İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Tuzaklarını almaya başladıkları öğrenildi. Tillo İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde teknik personel olarak görev yapan Çağdaş Can Toprak dal güvesi ile ilgili verdiği bilgide, Siirt Fıstığı Dal Güvesi Erginleri kanat açıklığı 11-12 mm uzunluğunda siyah renkli bir kelebektir. Antep Fıstığı Dal Güvesi Ön kanatlarının ucunda 2’şer adet altın sarısı renkli leke vardır.Ergin uçuşları, Nisan ayından Mayıs ayı ortalarına kadardır.
Dişiler yumurtalarını sürgün uçlarına veya meyve salkımlarına (cumba) bırakırlar.Mart ayı başından nisan ayı ortalarına kadar, bulundukları sürgünden bir delik açarak dışarı çıkarlar ve çıkış deliğinin birkaç cm çevresinde pupa olurlar.Yılda bir döl verdiklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.