Bu haber kez okundu.

Siirt Emniyeti Uyardı.. “Telefon Dolandırıcılığına Dikkat”
banner229

Siirt Emniyet Müdürlüğü: “Polis veya savcı sizden para istemez”özellikle yaşlı ve emekliler hedef alınıyor…

Siirt Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Son zamanlarda Siirt genelinde vatandaşları çeşitli telefon numaralarından arayarak kendilerini Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden aradığını söyleyip " Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiştir" diyerek sizden bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere asla inanmayınız.

Polis, Jandarma, Cumhuriyet Savcısı veya herhangi bir kamu personeli, hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını katiyen talep etmez.

Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri numaraları kesinlikle aramayın.
Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi sakın paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde lütfen hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayın ya da en yakın Emniyet Birimine müracaat ediniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.