Kent içi ulaşımda düzeni sağlamak ve yaya yolu işgallerinin önüne geçmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Siirt Belediyesi, özellikle okul önleri başta olmak üzere şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda hız kesici kasis, yükseltilmiş yaya geçidi ve duba uygulamaları hayata geçiriyor.
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Hedefimiz yaya güvenliği ve kontrollü trafik akışıdır” ifadelerini kullandı.
Dr. Kızılkaya, şehir genelinde yürütülen uygulamaların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
Belediye ekipleri, özellikle Bahçelievler Mahallesi, Yenimahalle, Afetevler Mahallesi ve Dumlupınar Mahallesi gibi yoğun yaya trafiğinin bulunduğu bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
“Trafik güvenliği için çalışmalarımız CanlaBaşla aralıksız devam ediyor” mesajı veren yetkililer, hem sürücülere hem de yayalara daha güvenli bir kent içi ulaşım ortamı sunmayı amaçladıklarını belirtti.