Bu haber kez okundu.

Seçim Yasağına Uymayan Partilerin Afişleri Kaldırılıyor
banner229
Yasalarda belirtilen seçim yasaklarıyla ilgili düzenlemeler gereğince belirtilen tarihlerin ve yerlerin dışında afiş ve bayrak asan siyasi partilerin malzemeleri kaldırılıyor.
Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada aşağıdaki ifadelere verildi:
Siirt Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın, Siyasi Parti Başkanlıkları, Siirt Belediye Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’müze dağıtımlı yazmış olduğu yazılarında, seçim ile ilgili propaganda yasaklarına aykırı olarak asıldığı tespit edilen/tespit edilecek bayrak, afiş, poster vb. siyasi parti malzemelerinin ivedi kaldırılması gerektiği, aksi takdirde Belediyeden gerekli araç, gereç ve personeli sağlamak suretiyle Siirt İl Emniyet Müdürlüğü’nce ortaklaşa çalışma ile kaldırılmaları hususları iletilmiştir.
Konu ile ilgili olarak, propaganda yasaklarına aykırı olarak, İlimiz merkezinde bulunan Güres Caddesi’nin muhtelif noktalarında asıldığı tespit edilen afişlerin kaldırılması için 14.05.2015 tarihinde Siirt Belediye Başkanlığı’ndan araç ve personel talep edilmiş, 18.05.2015 tarihinden önce araç ve personel veremeyeceklerini beyan etmeleri üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı ile gerekli yazışmalar yapılmıştır.
Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın Siirt Valiliği ile yazışmaları neticesinde Siirt Valiliği tarafından İl Emniyet Müdürlüğü’müze gönderilen yazıda 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçme Kütükleri Hakkında Kanuna aykırı olarak asılı bulunan bayrak ve afiş gibi seçim malzemelerinin Seçim Kurulu’nun yazıları doğrultusunda kaldırılmasının sağlanması istenmiştir. Mevzuatta izin verilen Parti Binaları, Seçim İrtibat Büroları dışında kalan ve kanuni olarak afiş ve pankartların asılması ve yapıştırılması yasak olan cadde ve sokaklara yapıştırılan afişlerin kaldırılması için Siirt Belediyesi’nin istenilen tarihte araç ve personel temin etmemesi üzerine, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının ve Siirt Valiliği’nin yazılarına istinaden İl Emniyet Müdürlüğü’müzce 16.05.2015 günü saat: 02.00 sıralarında Güreş Caddesinde personel görevlendirilmiştir.
Söz konusu afişler el yordamıyla yapıştırıldıkları yerlerden sökülmeye çalışılmış, mevcut imkânlarla sökülmesi mümkün olmaması üzerine söz konusu çalışmaya son verilmiştir. Ayrıca, bazı basın yayın organlarında, söz konusu çalışmaların Seçim Bürolarına yönelik olduğu haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Bu çalışmaların seçim büroları ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
SİİRT İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.