Bu haber kez okundu.

Rektör Şındak, Çukurova Üniversitesi Rektörü Tuncel'i Ağırladı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel  ve ekibini ağırladı.
 “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Uçar katıldı.

Eğitim, bilim ve teknoloji üretimi alanında geliştirilmesi düşünülen ortaklıkların görüşüldüğü toplantıda, üniversiteler arasında eğitim-öğretim, kültür-sanat, araştırma-geliştirme, çeşitli projeler, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’a Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Hasan Basri Memduhoğlu ve Genel Sekreter Yardımcımız Özer Fethi Çelepçıkay eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde YÖK’ün organize ettiği “Yüksek Öğretim Kurulu Anadolu Projesi” kapsamında, 2006 yılından sonra kurulan Anadolu’daki 15 genç üniversite ile ülkemizin 12 köklü üniversitesi eşleştirilmişti. Üniversitemiz de bu proje kapsamında Çukurova üniversitesi Tıp Fakültesi/Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çukurova üniversitesi Eğitim Fakültesi/Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi eşleştirilmiştir.

Ziyarette Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak tarafından misafirlere, Siirt’e özgü el dokuması tiftik kilim ve coğrafi işaretli diğer ürünler hediye ettikten sonra Tillo Kalesi ve Delikli Taş gibi turistik yerlere ziyarette bulunuldu.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.