Bu haber kez okundu.

Rektör Şındak, Bölge Rektörlerinin Bir Araya Geldiği İstişare Toplantısına Katıldı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Dicle Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki üniversitelerin rektörlerinin bir araya geldiği tanışma ve istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda bölge üniversiteleri arasındaki birliktelik ve dayanışma, sosyal ve bilimsel alanlarda gerçekleştirilecek ortak projeler, akademi-şehir-bölge iş birliği ile üniversitelerin bölgeye katkıları gibi pek çok konu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Tanışma ve İstişare Toplantısına, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat ŞINDAK’ın yanı sıra Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet KIZILAY,Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÖZCOŞAR ve Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Hüsnü KAPU katıldı.

Toplantıyı müteakiben UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Zerzevan Kalesi ziyaret edildi. Diyarbakır Çınar İlçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu’nun son kalesi olarak kabul edilen Zerzevan Kalesi ziyareti sırasında, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aytaç COŞKUN ve ekibi rektörlere rehberlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.