Bu haber kez okundu.

Rektör Şındak, Bakü Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresine Katıldı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen INCSOS VII. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katıldı.

Bu yıl ‘Karabağ’ özel dosyasıyla yapılan kongrenin açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kafkasya'da kalıcı barışın tesisi için kardeş Azerbaycan halkının haklı davasına destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Azerbaycan'ın haklı davasının uluslararası toplum tarafından da bilinmesini arzu ettiklerini söyleyen Şentop, hem medyanın hem de akademik dünyanın ilgisinin Karabağ konusuna çekilmesi için TBMM ve Azerbaycan Milli Meclisi’nin himayesiyle böyle bir kongre düzenlediklerini belirtti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sahibe Gafarova etkinlikte yaptığı konuşmada, Karabağ'ın kongrenin ana teması olarak seçilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek Karabağ gerçeklerinin akademik çevreler tarafından vurgulanmasının, bilim literatürüne yansıtılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu belirtti. “AZERBAYCAN, KARDEŞ VE DOST ÜLKE OLARAK BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEME SAHİP”

Siirt Üniversite'sinin kongreye katılımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak, “Azerbaycan kardeş ve dost bir ülke olarak bizim için büyük bir öneme sahip.  Azerbaycan’daki bazı üniversiteler, resmî kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği için görüşmelerimiz oldu." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.