Bu haber kez okundu.

Pervari Modern Bir Mesire Alanına Kavuştu
banner229

Pervari Belediyesi tarafından, Dicle Kalkınma Ajansı’na (DİKA) sunulan “Pervari Doğa Turizmi” projesi ile Pervari ilçesi yeni bir mesire alanına kavuştu.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan serkahni bölgesinde tamamlanan yürüyüş yolu, spor alanı ve mesire alanında vatandaşlarla bir araya geldi.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ile dönemin DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından imzalanan projenin toplam bütçesi 2 Milyon 182 Bin ₺ olan projede, DİKA tarafından %75 oranında 1 Milyon 637 Bin ₺ hibe desteği sağlanan projenin geri kısmını Pervari Belediyesi tarafından karşılananan projenin serkahni mesire alanı tamamlandı.

Yıllardır bakımsız ve atıl durumda olan Serkahni bölgesinde bulunan mesire alanını ziyaret eden Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan “Serkahni mesire alanını faaliyete geçirdiklerini, Mesire alanında, çocuk parkı, mescit, kamelyalar, yürüyüş yolları, tuvaletler, otopark ve spor aletleri ile ilçemize modern ve büyük bir mesire alanı kazandırdıklarını söyledi.

Projenin tamamlanarak, hizmete açılmış olması bizi heyecanlandırıyor. İlçemizin en büyük yeşil alanlarından birinin yıllardır atıl durumda olması hepimizi üzmekteydi. Böyle güzel bir alanın vatandaşlarımızın hizmetine açılmasıyla birlikte nezih ve temiz bir ortamda piknik yapmaya başladıklarını ifade etti.

Proje 7 Bin 540 m2 alanda çevre düzenlemesi ve dinlenme alanları yapılarak, yaklaşık Bin 150 Metre uzunluğunda yola parke döşenerek, yaklaşık 2 Bin Metre uzunluğunda bisiklet yolu ve toprak parkur oluşturulduğunu belirten Başkan Özcan, Elektrik hatları döşenerek çevre aydınlatması ve gerekli yerlerde istinat duvarı yapılarak, Çocukların eğlenmeleri için çocuk oyun grupları, yetişkinlerin sağlıklı ve zinde kalmaları için fitness spor aletleri grubu ve bununla birlikte 30 adet kamelya, 80 adet bank yerleştirilecek, büfe, şadırvan ve wc yapıldığını belirterek, böylece Pervarili vatandaşlar hem dinlenebilecekleri hem de spor yapabilecekleri bir alana kavuştuğunu söyledi.

Yürüyüşe çıkan ve piknik yapan vatandaşlar Belediye Başkanı Tayyar Özcan’a bu güzel hizmeti için teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.