Bu haber kez okundu.

Özel Asema Hospital Hastalarına Kütüphane Kurdu
banner229

Özel Asema Hospital Hasta ve hasta yakınlarına destek vermek amacıyla hastanede küçük çaplı bir kütüphane kurdu.

Özel Asema Hospital ‘da kurulan kütüphane, vatandaşlara ve personele boş vakitlerinde kitap okuma imkânı tanıyor.

Yetkililer, hastane bünyesinde kurulan kütüphanenin yanı sıra, cuma günleri de yemekhanenin önünde kitapları sergileyerek personele okuma alışkanlığını kazandırma gayreti içerisinde olduklarını belirttiler. Hastalara, hasta yakınlarına ve hastane personeline hizmet edecek olan kütüphanede okuyucuların ilgi duyacağı kitaplar bulunuyor.

Amaçlarının hastalara, refakatçilere ve personele kültür hizmeti sunmak olduğunu söyleyen Özel Asema Hospital Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Fırat, “İstedik ki iyileşme sürecini bekleyen hastalarımız boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirsin. Yaptığımız bu uygulama ile hastalarımız ve refakatçilerimiz kitap okumaya başladı.

Kütüphanemizde her okuyucuya hitap edecek kitaplar var. Ayrıca Çocuk Servislerinde tedavisi devam eden çocuk ve ebeveynlerin faydalanabilmesi için çocuk hikayeleri bulundurarak, Çocukların hayatını renklendirmeyi, kitapların büyülü dünyalarından faydalanarak hastane ortamını bir nebze olsun yumuşatmayı amaçlıyoruz.

Özel Asema Hospital Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Fırat, "Amacımız hastalarımızı hasta yakınlarımızı ve personelimizi uygar medeniyetler seviyesine getirmede bir nebze de olsa katkı sağlamaktır. Biz sosyal olaylara hep yakın ilgilenmeye gayret gösterdik. Kendi mesaimizden, maddi imkanlarımızdan fedakarlık ederek personellerini yetiştirdiklerini. Kitap okuma programımız devreye girdiğinde tüm personelimiz büyük ilgi gösterdi. Şu an tüm personelimiz haftada bir en az bir kitap okumaktadır. İlgilerinden ve kitaplara vermiş oldukları değerden dolayı da tüm personelimize teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Fırat, kitap okumayı bir hobi olmaktan çıkarıp bir gereksinim haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Hastalardan Birsen Yılmaz ise, yapılan uygulamayı çok olumlu bulduğunu belirterek, aksi halde hastanede zamanın geçmediğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 6 yıl önce

tebrik ederim kiımin dusuncesiyse