Bu haber kez okundu.

Öğrenciler İçin Ders Zili Çaldı
banner229
Siirt Milli Eğitim Müdürlüğünce Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim ve ilköğretim haftası etkinliklerine Vali Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Ahmet Şimşek, Jandarma Alay Komutanı Halidun Eren, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Okul Müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından, Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdürü Mahfuz Yılmaz yaptığı konuşmada, ilkeleri devrimleriyle Cumhuriyetimize ve eğitim sistemimize yol gösteren Atatürk’ün izinde sürdürülecek laik, demokratik ve çağdaş bir eğitim sistemine ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde ilköğretim haftası nedeniyle, tüm çocuklarımıza sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.
Büyük önder Atatürk’ün “Te bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak” sözünde ifade ettiği gibi çalışkan olmaktan geçmektedir. Sizlerin bu bilinç ile planlı ve programlı çalışarak, hedeflerinize ulaşabileceğinize ve yarının büyüklere olarak ülkemize yararlı bir birey olacağınıza inancım tamdır dedi.
2015-2016 öğretim yılı başlaması münasebetiyle açılış konuşmasını gerçekleştiren Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay 2015-2016 eğitim öğretim sezonun 2014-2015 eğitim öğretim sezonuna benzememesini dileyerek, geçen yıl yaşanan olayların bu yıl yaşanmaması temennisinde bulundu.
Suay, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ilimizde 110 bin öğrenciye, 4500 öğretmenin hizmet vereceğini, Öğretmen eksiğinin ücretli öğretmen alımıyla açığın kapatılacağını söyledi. Suay "İlimizdeki bütün okullarımızı kurs merkezi haline getirdiklerini, Liselerde öğrenim gören öğrencilerimiz için bu kurslarımızda destekleme ve yetiştirme kurslarıyla beraber sosyal ve sanatsal alanlarda da ücretsiz bir şekilde eğitim verilecektir.
Bunun yanında liselerden mezun olan öğrencilerimiz de yine aynı şekilde ücretsiz bir şekilde Halk Eğitimi Merkezi'nde açılacak kurslarda eğitim göreceğini ifade eden Suay, 2015 yılında ilimize 280 derslik kazandırdıklarını,3 bin yeni sıra alındığını, 3 bin sıranın da yenilendiğini, ilimizin eğitim öğretime hazır olduğunu söyledi.
Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada,”2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı ilimizin öğrenci, öğretmen ve velilerine hayırlı uğurlu olsun” diyerek bir ülkenin gelişmişlik ve kalkınmışlık seviyesinin eğitimli insan gücüyle doğru orantılı olduğunu, bugün ulaşılan teknolojik imkânlarla, eğitimin artık üretime yansıdığının görüldüğünü belirtti ve tören Okula yeni başlayanlara “okula hoş geldin” çiçeği vermesiyle sona erdi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra, Siirtli öğrenciler için 8 ay sürecek olan öğretim yılının ilk ders zili çaldı.
Öte yandan Vali Tutulmaz ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek, öğrencilere ders kitaplarını dağıttılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 9 yıl önce

okula gelmeyenlerin, devlet yardımı ve eğitim yardımını kesin. bunları kesmeseniz ben bir türk vatandaşı olarak hakkımı helal etmem.

Avatar
Celal apan 9 yıl önce

yeni eğitim ve öğretim dönemi öğretmen ve öğreclerimize hayırlı olsun temennim tarım il müdürünün kendine usulsüz izin ayarlayıp göreve başlamaması 18.9.2015 ve 28.09.2015 mesai günleri kontrol edilmesi kamuoyuna duyrulur.