Bu haber kez okundu.

Nihal Olçok, Pervari İMKB Lisesi Öğrencileri İle Bir Araya Geldi
banner229

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Erol Olçok'un eşi ve Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok, Pervari İMKB Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Nihal Olçok, 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. İnsan bir şeyi kaybetmeden ne kadar yer kapladığını göremediğini ifade eden Olçok, "Bundan 10-15 gün önce Abdullah'ı ziyaret ettim. 'Abdullah biliyor musun? O kadar büyük bir yer kaplıyormuşsun ki Türkiye'yi koyuyorum içine hala yer var. Hala sığıyor, hala boş yer var ve hepsi öğrenci.' dedim." diye konuştu.

Psikoloji alanında yüksek lisans yaptığını ve şu anda bir üniversitede tekrar lisans eğitimi okuduğunu dile getiren Olçok, şöyle konuştu: "Abdullah'ın sayesinde, vesile oldu. Çünkü gitmeden 7-8 ay önce şakalaşırken beni sınava soktu. Aslında bana bir hayat serumu bağladı. Çünkü o okul olmasaydı ben gündelik yaşama bu kadar hızlı geri dönemeyebilirdim. Erol amcanız benim geçmişimdi, anılarımdı 21 yıl. Abdullah da geleceğimdi, umutlarımdı, hayallerimdi. Ben 15 Temmuz'dan sonra dünü ve yarını bıraktım, şu anda buradayım ve burada ne yapmam gerekiyorsa onu hakikatiyle, en iyi şekilde yapmak için buradayım.

Bunun yarını veya dünü yok. Bende dün ve yarın gitti, 15 Temmuz'dan sonra yarını hesaplamadan, dünü düşünmeden şu anda buradayım." Olçok, 15 Temmuz'un cinsiyet, yaş ve fiziki koşulların yok olduğu bir gece olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Kritersiz nadir gecelerdendir, Hiçbir kriter yoktu o gece. Bir tane gazimiz var çocuk 7 yaşındaydı. Kolunun üzerinden tank geçmişti. Bir tane cüce vardı çünkü önemli olan marifet. O hale gelmemektir. Siz siz olun 15 Temmuzları yaşamayın. Yaşanmasına asıl müsaade etmeyen kahramandır ve benim gönlümde Abdullah'tan daha büyük kahraman olursunuz.

 Oğlu Abdullah Tayyip'in avukat olmasını istediğini söyleyen Olçok, avukat olmak için şu anda kendisinin bir üniversitenin hukuk bölümünü okuduğunu belirtti.

"Döndü, dolaştı avukatlık bana geri geldi çünkü Abdullah'ın avukat olmasını ben istemiştim. Yani aslında çocuklarımızın hayalleri de kendi hayalleri değil. Kendi davalarımıza kendim bakmak istiyorum. Çünkü bu davalar AİHM'e gidecek. Ben AİHM'de cübbemi giyip kendi evladım ile çocuklarımın babası, bugünkü yetimlerimin babası ve 250 şehit adına oraya gidip kendi davamızı kendimiz görmek istiyoruz.

Biz ancak bu şekilde intikam alırız. Yani başka türlüsü olmaz, çünkü Mümin olmak istiyorum Müslüman değil. Mümin ile Müslüman aynı değildir." diyen Olçok, adaletin yerini bulması için mücadelesini sürdüreceğini dile getirdi.

Programa Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ve Pervari İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Sıddık Çakan katıldı.

Etkinlik sonunda Nihal Olçok öğrencilere kendi kaleminden yazmış olduğu "Şehitoğlu Şehit" kitabını imzalayarak hediye etti.

Nihal Olçok, daha sonra Pervari kaymakamlığı bünyesinde kurulan pervari radyoyu ziyaret ederek canlı yayın konuğu oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.