Bu haber kez okundu.

Murat Bülbül, AK Parti Aday Adaylığını Açıkladı
banner229

27. Dönem Siirt Milletvekili olmak için, AK Parti'de kıyasıya yarış sürerken, her kesimden vatandaşlar aday adaylığına başvuru yapmaya devam ediyor.

Eğitimci – Avukat Murat Bülbül,27.dönem AK Parti Siirt Milletvekili Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı.

Siirt Milletvekili Aday Adaylığı için AK Parti Siirt teşkilatına başvuru belgelerini teslim eden Murat Bülbül, aday adaylığı ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

AK Parti Siirt İl Teşkilatına başvuru evraklarını teslim ederek aday adaylığını açıklayan Avukat Murat Bülbül, şu ifadelere yer verdi:“Bütün Siirtlilerin ve dava arkadaşlarımın ferasetine ve ak vicdanlarına güvenerek samimi bir niyet ve memleketimize hizmet sevdasıyla milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunduğum bu süreçte aday adayı olan değerli dava arkadaşlarıma ve teşkilatımıza şimdiden başarılar dilerken, 24 Haziran seçiminin huzur ve kardeşlik ortamında geçmesi; seçim sonuçlarının milletimiz, ülkemiz ve Siirt’imiz için hayırlara vesile olması temennisiyle saygılarımı sunarım.“

Eğitimci - Avukat AK Parti Siirt Milletvekili Aday Adayı Murat Bülbül'ün Özgeçmişi

  • Eğitimci ve Avukat olan Murat BÜLBÜL, 01.01.1966 tarihinde Siirt’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Siirt’te tamamladı.

  • 1988 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, TARİH ÖĞRETMENLİĞİ bölümünden mezun olduktan sonra 1989 yılında Tarih Öğretmenliği görevine başladı.

  • 1999 yılında İstanbul Üniversitesi HUKUK FAKÜLTESİNDEN mezun oldu. 2000 yılında avukatlık stajını tamamladıktan sonra, Tarih Öğretmenliği görevi ile birlikte, Siirt Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık mesleğini icra etmeye başladı. 2018 yılı Şubat ayında 29 yıl süren öğretmenlik görevinden emekliye ayrılmış olup, halen Siirt İl Merkezinde serbest avukatlık mesleğini ifa etmektedir.

        Bunlarla birlikte;

  • Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER)’in Siirt İl Temsilcisidir.

  • Siirt’te 50‘den fazla STK ve Derneğin bir araya gelmesiyle oluşturulan Siirt Birlik Platformunun kuruluşunda HUDER İl Temsilcisi olarak yer almış ve 2017 Anayasa Referandumu kapsamında yapılan bütün çalışmalara aktif olarak katılmıştır.

  • Siirt Barosunu temsilen Türkiye Barolar Birliği Genel Kurul Delegeliği yanında bir dönem Siirt İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Başkanlığını da yürütmüştür.

Ayrıca; kuruluşundan itibaren, Adalet ve Kalkınma Partisine fikri anlamda duyduğu yakınlığın da etkisiyle avukat ve milletvekili aday adayı olarak, partinin girmiş olduğu bütün seçimlerde aşağıda özetle açıklanan çalışmalarıyla, partinin başarısı için katkıda bulunmaya çalışmıştır. Şöyle ki;

- 3 Kasım 2002 milletvekili seçimi sırasında, seçimin iptaliyle neticelenen, sonuç ve etkileri itibariyle AK Parti, Siirt ve Türkiye’nin siyasi yaşamı ve demokrasi tarihimiz açısından müstesna bir yere sahip olan Siirt seçiminin iptali sürecinde AK Parti Siirt İl Başkanlığının hukuk işlerini bizzat yürütmüştür. Seçimin iptali hususunu ilk olarak gündeme getirmiş, bu amaçla Pervari İlçe ve Siirt İl Seçim Kurullarına, seçimin iptali talebini içeren itiraz dilekçelerini hazırlamış ve AK Partimizin Siirt seçiminin iptali için YSK.’na müracaat etmesine hukuki zemin oluşturmuş, neticede ilk itiraz dilekçelerimizde dayandığımız yasal gerekçeler YSK. tarafından da haklı görülerek, 03 Kasım 2002 tarihinde yapılan Siirt seçiminin iptaline karar verilmiştir.

- Siirt Seçiminin iptalinden sonra yenilenen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’nın 1.sıradan milletvekili seçildiği 9 Mart 2003 Siirt seçiminde ise; halen AK Parti Genel Başkan Yardımcıları olan Sayın Hayati YAZICI ve Sayın Mustafa ATAŞ ile AK Parti eski genel sekreteri Sayın Haluk İPEK’in başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi tarafından seçim için il dışından görevlendirilen diğer avukatlarla birlikte Siirtli bir avukat olarak Merkez İlçede görev almıştır.

 - 2002 ve 2003 Siirt seçimleri haricinde ayrıca 2004- 2007- 2009 – 2014 ve aday adayı olduğu 2011 ile 2015 Haziran ve Kasım seçimlerde de, AK Parti İl Başkanlığını temsilen avukat olara görev almış, İl Başkanlığı ve milletvekili adaylarının seçim çalışmalarına da etkin biçimde katkı sunmuştur.

FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜNÜN 15 TEMMUZ HAİN DERBE TEŞEBBÜSÜ İLE İLGİLİ OLARAK;

  • Hain darbe teşebbüsünün yaşandığı 15 Temmuz gecesinde terör örgütü mensuplarının ana hedefi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimize verdiği meydanlara çıkılması talimatı üzerine Siirt Halkı ile birlikte sokağa inmiş,

  • Aynı gece darbeci askerlerin Siirt Valiliğine düzenledikleri baskın eyleminin önlenmesinin hemen akabinde Siirt Valiliği önündeki meydanda Anadolu Ajansına verdiği demeci ile darbeye karşı ilk tepkisini dile getirmiştir.

  • 19 Temmuz 2016 tarihinde HUDER İl Temsilcisi olarak yayınladığı basın ve kamuoyu açıklaması ile darbe teşebbüsüne karşı tepkisine dile getirmiştir.

  • 22 Temmuz 2016 tarihinde şahsı adına FETÖ/PDY terör örgüt lideri ve bütün üyeleri hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde ilk sivil suç duyurusunda bulunmuştur.

  • 15 Temmuz’dan sonra FETÖ Terör Örgütü üyelerinin yargılanması aşamasında örgüt mensuplarından hiç birisinin vekilliğini üstlenmemek gibi bir tavır sergilemesinin yanında, darbe girişimine katılan FETÖ Terör Örgütü mensubu eski askerlerin yargılandığı Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/95 Esas nolu dosyasında darbecilerin derdest etmek istedikleri eski Siirt Valisi Sayın Mustafa TUTULMAZ’ın avukatlığını üstlenerek, darbe dosyasının müşteki ve mağduru kurum ve şahıslar açısından darbe davasını takip eden Siirtli tek sivil  avukat olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kurucusu ve genel başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşundan günümüze kadarki süreçte başarılı olması için her türlü katkıyı sunmak için büyük gayret gösteren ve 24 Haziran 2018 Milletvekili seçiminde de Adalet ve Kalkınma Partisinden Siirt Milletvekili aday adayı olarak milletimize ve Siirt halkına eğitimci ve hukukçu kimliğiyle hizmet etmeye tekrar talip olan Murat BÜLBÜL, iyi derecede Arapça, orta derecede Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaș 6 yıl önce

Murat Bülbül; Siirt Halkına neyi vadediyorsun merak ediyoruz. Siirt için Herhangi bir projen var mıdır? Açıklama yap ki seni bi tanıyalım

Avatar
EMRE 6 yıl önce

MEMLEKETE HAYIRLI UĞURLU OLSUN RABBİM TAMAMINA ERDİRSİN...